Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Continental WinterContact TS 830P P225/55 R16 99V XL

Dimenzije guma
P225/55 R16 99V XL 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
V: Dozvoljeno do 240 km/h
EAN
4019238444957
Article Number
R-172359
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
58 705,20 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

Нова гума ContiWinterContactTM TS 830 P – безбедна вожња јаким возилима у зимским условима. Изванредне особине кочења на влажним и залеђеним путевима Велика чврстину блокова газног слоја у средишњем делу и у ободном смеру као и велики број ламела с оптимализованим ивицама за побољшање атхезије обезбеђују изврсне особине кочења на влажним путевима као и на снегу и леду. Боља тракција на снегу Захваљујући равномерној дистрибуцији чврстине блокова газног слоја као и равномерној дистрибуцији контактног притиска, предност гуме ContiWinterContact™ TS 830 P је мање и равномерније трошење па и дужи животни век.

Zimska bezbednost za vozila vrhunskih performansi. Projektovan u Nemačkoj, Continental proizvodi premijum pneumatike sa optimalnim performansama kočenja i bezbednošću. Izuzetna moć kočenja na ledu i snegu. Vodeći proizvođači automobila mu veruju, uključujući modele kao: Audi A1/A3/A6/A8, BMW serije 1/3/5/6 i Porsche 911/Macan/Panamera.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova