Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Sava Eskimo 2 SUV 255/55 R18 109H XL

Dimenzije guma
255/55 R18 109H  promena 
Raspoloživo
Ograničene zalihe
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
EAN
5452000488015
Article Number
R-342350
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
14 669,60 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 days return policy**
Preko 100 montažnih stanica

Sava Eskimo 2 SUV

Zimski pneumatik visokih performansi namenjen vozilima SUV za pouzdano upravljanje na snegu i ledu

  • Odlična vodljivost i kočenje na snegu
  • Preciznije upravljanje
  • Odličan kontakt s mokrim putevima

Snažni blokovi optimizovani za SUV
Čvrsti blokovi obezbeđuju snažnije ivice koje pojačavaju prenošenje sile na puteve prekrivene snegom pružajući izvanredno upravljanje i kočenje po snegu.

Kontura gazećeg sloja sa više radijusa
Stvara dug i širok otisak uz jednaku raspodelu pritiska između pneumatika i podloge pružajući odličnu dodirnu površinu na putevima prekrivenim ledom za još bolju kontrolu.

Specifičan dezen rebara
Unapređen dezen centralnih rebara poboljšava upravljanje vozilima SUV i smanjuje buku na suvim putevima.

Periferni žlebovi na optimalnom mestu
Apsorbuje i brzo raspršuje vodu i bljuzgavicu iz gazećeg sloja ostvarujući odličan kontakt s mokrim putevima

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova