Status narudžbine x
Odjavi se

0800 300 1190800 300 119

Moćno dvostruko dejstvo: Continental predstavlja modele WinterContact TS 870 i WinterContact TS 870 P

02/05/21

  • Inovativnije rešenje: poboljšano jedinjenje Cool Chili i novi gazni sloj
  • Bezbednije rešenje: izvanredne zimske performanse i svojstva na vlažnim površinama
  • Održivije rešenje: manji otpor kotrljanja i znatno veća kilometraža

continental-pp-wintercontact-ts870-1

Naslednik dokazano izvanrednog pneumatika WinterContact TS 860, koji je štampa iz automobilske branše uveliko hvalila, prati stope svog prethodnika kombinujući izvanredne zimske performanse sa odličnim svojstvima na vlažnim površinama, a istovremeno ga odlikuju i nepobitna ekološka svojstva, kao što su veće smanjenje otpora kotrljanja i veća kilometraža. Imajući to u vidu, WinterContact TS 870 predstavlja potpuno nov proizvod, odnosno proizvod koji je iznova dizajniran u pogledu konstrukcije, šare gaznog sloja i jedinjenja. Rezultat čitavog koncepta bio je model koji, u direktnom poređenju, omogućava kraće zaustavno rastojanje na ledu za 3% i bolje upravljanje po snegu za 5%.

Novi WinterContact TS 870 takođe nudi poboljšano prijanjanje na snegu, poboljšana svojstva u mokrim uslovima i poboljšano upravljanje na suvim putevima. S obzirom na suprotstavljene ciljeve s kojima se razvojni inženjeri redovno suočavaju kada je reč o bezbednosnim svojstvima nasuprot ekološkim performansama, istovremeni napredak koji je postignut u obe oblasti zaista je impresivan: kilometraža veća za 10% i smanjen otpor kotrljanja za 2%..

Kao rezultat toga, ovaj novi model ponovo predstavlja izvanredno izbalansirane performanse u svim disciplinama koje krajnji korisnici očekuju od zimskih pneumatika kompanije Continental. Dodatno prijanjanje na snegu obezbeđuju novorazvijeni 3D narezi za zadržavanje snega koji su postavljeni pod najboljim mogućim uglom da bi zahvatili sneg. Kako blokovi gaznog sloja prodiru dublje u sneg, efikasnije ga zadržavaju i time omogućavaju dodatno prijanjanje. Dodatnu bezbednost omogućavaju duboki narezi koji su raspoređeni paralelno s dijagonalnim kanalima. Ovi narezi poseduju veliki broj ivica, što omogućava prenos dinamičke sile na efikasniji način i obezbeđuje dobar pravac i prijanjanje pri skretanju na putevima prekrivenim snegom.

continental-pp-wintercontact-ts870-3-kopie

WinterContact TS 870 je napravljen za modele kao što su VW up!, VW Golf i Citroën C4. I skuplji automobili, uključujući BMW serije 1 i 3, moći će bezbedno da se voze tokom sezone hladnog vremena zahvaljujući ovom novom zimskom pneumatikom kompanije Continental.

Za inženjere je jedna od prednosti ovog dizajna bila ta što im je novi dizajn omogućio da naprave još veće džepove za sneg u gaznom sloju. Ovi džepovi upijaju sneg i obezbeđuju još bolje prijanjanje. Jednostavno rečeno, najbolje prijanjanje na snegu ne postiže se samo prijanjanjem kontaktne površine za put koji je pokriven snegom, već i prijanjanjem snega u džepovima za sneg na putu. Sneg ulazi u kanale gaznoga sloja i tu se sabija. Potom taj sabijeni sneg u pneumaticima sprečava prodiranje snega sa puta. Što bolje kanali gaznog sloja zadržavaju sabijeni sneg, to je prijanjanje bolje. Tada stupa na scenu tehnologija SnowCurve+ kompanije Continental. Pneumatici koji poseduju ovu tehnologiju imaju posebnu strukturu zidova kanala koja zadržava sabijeni sneg na više od 1000 tačaka gaznoga sloja. To omogućava bolje prijanjanje i bolji prenos zaustavnih sila, naročito pri skretanju.

Da bi se dodatno smanjilo zaustavno rastojanje na klizavim zimskim putevima, kompanija Continental je povećala broj blokova gaznog sloja na kontaktnoj površini modela WinterContact TS 870 za čak 10%. Ivice i narezi u tim blokovima deluju poput brisača vetrobranskog stakla jer brzo raspršuju otopljeni sneg i obezbeđuju dobro prijanjanje na zaleđenim površinama.

continental-pp-wintercontact-ts870-2-kopie

Model WinterContact TS 870 odlikuje se šarom gaznog sloja u obliku slova V, što primenjuju mnogi proizvođači pneumatika. Jedna od upečatljivijih inovacija je ta da se glavni kanali u obliku slova V kreću prema talasastom središnjem kanalu koji se pruža oko pneumatika, dajući time novom specijalizovanom zimskom modelu kompanije Continental izgled koji se razlikuje od većine konkurentskih modela. Ali to nije sve. Pomoću kombinacije hidrokanala i središnjeg kanala, inženjeri su postigli još brže izbacivanje vode tokom vožnje po kiši, što omogućava još efikasniju zaštitu od akvaplaninga i dodatno poboljšanje performansi zaustavljanja na mokrim putevima. Još jedan faktor koji doprinosi kraćem zaustavnom rastojanju jeste novorazvijeno jedinjenje gaznog sloja, koje, kao i kod prethodnog modela, nosi naziv Cool Chili. Zahvaljujući mešavini specijalnih smola, ovo jedinjenje osigurava bolje prijanjanje i kraće zaustavno rastojanje na mokroj podlozi.

Tajna poboljšanih ekoloških svojstava pneumatika leži pre svega u polimernom jedinjenju. Optimizovana unakrsna gustina omogućava veću fleksibilnost, čime se poboljšava kvalitet kontakta između pneumatika i puta. Time se smanjuje abrazija i povećava kilometraža. Istovremeno, jedinjenje Cool Chili smanjuje otpor kotrljanja, čime se smanjuje potrošnja goriva, a time i emisija CO2.

WinterContact TS 870 je napravljen za modele kao što su VW up!, VW Golf i Citroën C4. I skuplji modeli, uključujući BMW serije 1 i 3, moći će bezbedno da se voze tokom sezone hladnog vremena zahvaljujući ovom novom zimskom pneumatiku kompanije Continental. Asortiman proizvoda za sada obuhvata 19 veličina za naplatke veličine 14–17 inča, sa odnosom visine 45–65 mm i širine 175–225 mm, dok pojedini proizvodi poseduju zaštitno rebro naplatka i/ili XL oznaku, što ukazuje na veći kapacitet opterećenja. Sledeće godine kompanija Continental dodaće dodatnih 45 veličina u ovaj asortiman. Ovi pneumatici odobreni su za brzine do 240 km/h.

wintercontact-870p

WinterContact TS 870 P za automobile srednje veličine, SUV vozila i vozila više klase

Continental će postepeno uvoditi model WinterContact TS 870 P kao naslednika modela TS 850 P. Kao i kod mlađeg „brata”, Continental koristi poboljšano jedinjenje Cool Chili i hidrokanale i za model WinterContact TS 870 P. Da bi omogućili dodatnu bezbednost vozačima koji koriste šire pneumatike, inženjeri su odlučili da odstupe od primene standardnog gaznog sloja u obliku slova V. Umesto toga, kompanija Continental se kod modela WinterContact TS 870 P odlučila za tvrđu konstrukciju sa četiri velika obodna kanala koja se pružaju između redova blokova gaznog sloja. Ova inovativna struktura gaznog sloja, koja se veoma razlikuje od svog prethodnika, nudi velike prednosti, naročito na mokrim površinama. Veoma brzo izbacuje vodu sa kontaktne površine, što za rezultat ima bolje upravljanje, kraće zaustavno rastojanje i efikasnu zaštitu od akvaplaninga.

U poređenju sa dokazano izvanrednim prethodnim pneumatikom, inženjeri su postigli poboljšano zaustavljanje na mokroj površini za 4% i poboljšana svojstva akvaplaninga za 8%, bez ugrožavanja drugih performansi. Posebno se ističu poboljšano zaustavljanje na ledu od 5%, upravljanje na suvim površinama od 6% i upravljanje po snegu od 6%. Ovaj novi zimski pneumatik kompanije Continental takođe odlikuju i nepobitna ekološka svojstva: smanjenje otpora kotrljanja za 2%, koje ide u paketu sa povećanjem kilometraže od 16%.

continental-pp-wintercontact-ts870p-2-kopie

Asortiman proizvoda za sada obuhvata naplatke veličine 16–21 inča, sa odnosom visine 35–65 mm i širine 205–255 mm za 52 putnička i SUV vozila, a mnogi proizvodi poseduju zaštitno rebro naplatka i/ili XL oznaku, što ukazuje na veći kapacitet opterećenja i mogućnost razvoja brzine i do 270 km/h. Zbog toga je WinterContact TS 870 P idealno rešenje za postavljanje novih pneumatika na limuzine, SUV vozila i sportske automobile, kao što je Audi TT. Zahvaljujući čvrstoj konstrukciji pneumatika, ovaj model predstavlja odličan izbor za teže modele sa električnim pogonom.

Kompanija Continental prvobitno je nameravala da ova dva nova zimska pneumatika predstavi pojedinačno, jedan za drugim. Predstavljanje proizvoda WinterContact TS 870 bilo je najavljeno za prošlu godinu, ali je odloženo za 2021. godinu usled izbijanja pandemije virusa COVID-19.

Izvor: https://www.continental-gume.rs/auto/media-services/newsroom/2021-05-03-winter-contact


OE Heroes
15/01/21
20 of 20 News

Moćno dvostruko dejstvo: Continental predstavlja modele WinterContact TS 870 i WinterContact TS 870 P