Status narudžbine x
Odjavi se

0800 300 1190800 300 119

Novi sportski pneumatici Continental: 42 proizvoda u veličinama od 19 do 23 inča

08/09/21

  • Novi SportContact 7 biće dostupan u prodaji od jeseni
  • Odličan izbor za sportska kompaktna vozila, limuzine, sportska i supersportska, kao i za tjunirana vozila
  • Očekuju se odobrenja za ugradnju originalne opreme

Hanover, 8. septembar 2021 - Za SportContact 7 Continental sada ima nov pneumatik visokih performansi za sportska vozila. Od ove jeseni u ponudi će biti ukupno 42 artikla u veličinama između 19 i 23 inča, dok će paleta dodatno biti proširena tokom naredne godine. „S novom generacijom SportContact, za vozače koji vole sportsku vožnju, spremili smo ponudu pneumatika velike bezbednosti i kilometraže koji pružaju sjajnu upravljivost“, kaže Eno Štraten, rukovodilac Strategije, analitike i marketinga u zameni pneumatika za region EMEA u kompaniji Continental. „Naš novi proizvod biće vodeći i prvi predstavnik sedme generacije letnjih pneumatika koja će biti predstavljena u narednih nekoliko godina.“ Continental je pri razvoju, navodi Štraten, naglasak stavio na savršenstvo svih kriterijuma performansi kako bi objedinio najveće zadovoljstvo u vožnji sa najvišim stepenom bezbednosti i održivosti kod UUHP pneumatika (segment ultravisokih performansi).

img-sportcontact-7-001

Novi SportContact 7 naslednik je oprobanog i omiljenog sportskog letnjeg pneumatika. Od svog prvog predstavljanja pre šest godina dobio je najviše ocene i najbolje preporuke na različitim testovima u časopisima, gde između ostalog spadaju „sport auto" i „AutoBild sportscars". Vodeći evropski proizvođači vozila fabrički montiraju pneumatike iz porodice SportContact.

Zajedno s druga dva aktuelna modela letnjih pneumatika proizvođač iz Hanovera pokriva gotovo 95 posto tržišnih potreba modelima koje isporučuje. „Stoga smo u mogućnosti da pneumaticima opremimo bezmalo sva putnička, SUV i kombi vozila u Evropi“, tvrdi Štraten. „Osim toga, uz novi SportContact 7, posedujemo proizvod koji prati aktualna dešavanja na tržištu.“ Tako na primer, ne samo što su vozila u poslednjih 15 godina postala teža za nekih 10 posto, već se u istom periodu povećala i snaga pogonskog agregata za skoro 30 procenata. Istovremeno je došlo do smanjenja CO2 emisija vozila za 30 posto.

„Budući da celokupna lepeza novog pneumatika poseduje veću nosivost prema standardu XL, bez problema možemo opremati i teža vozila, dok uz novi SportContact 7 ujedno pružamo doprinos trendu veće održivosti“, objašnjava. „Povrh toga ovaj pneumatik ima znatno veću kilometražu, a takođe se svrstava u ‚C‘ klasu efikasnosti potrošnje goriva prema EU oznaci na pneumaticima, što znači da ima jednu od najnižih vrednosti u UUHP segmentu. Zahvaljujući tome, SportContact 7 je siguran i pravi izbor za sva sportska vozila, bez obzira na vrstu pogona: klasični ili električni.“

SportContact 7 razvijen je kako za automobile sa sportskim srcem, tako i za supersportska vozila. Paleta vozila je izuzetno široka, pa tako Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio takođe spada tu kao i Audijeva serija RS i sportski BMW proizvođača M GmbH. Obuhvaćeni su i kompakti kao što su Ford Focus III RS ili Mini Cooper S Clubman. U ponudi su odgovarajuće veličine i za Porsche 4 S GT, vozila proizvođača AMG, Lamborghini i McLaren. I za dorađena vozila, npr. Brabus S 65 Rocket 900 Coupé, takođe su dostupne odgovarajuće dimenzije pneumatika SportContact 7.

Izvor: https://www.continental-gume.rs/auto/media-services/newsroom/20210908-sportcontact-7-u-veli%C4%8Dinama-od-19-do-23-in%C4%8Da


OE Heroes
15/01/21
20 of 20 News

Novi sportski pneumatici Continental: 42 proizvoda u veličinama od 19 do 23 inča