Status narudžbine x
Odjavi se

0800 300 1190800 300 119

Stručnjaci dali najbolju ocenu zimskoj gumi Continental WinterContact TS 870 P

09/09/22

wintercontact-870p.png

  • WinterContact TS 870 P postiže najbolji rezultat među osam takmičara
  • Urednički tim: Dobro izbalansiran na mokrim kolovozima. Kratak put kočenja, neutralan, precizan i sa visokim prijanjanjem na suvim stazama
  • Cool Chili mešavina smanjuje otpor kotrljanja, potrošnju goriva i emisiju CO2

Nemačkom proizvođaču guma Continental, dodeljena je veoma dobra ocena za model zimske gume WinterContact TS 870 P na prestižnom testu magazina Auto, moto i sport (broj 20/2022). U konkurenciji je bilo osam zimskih guma veličine 245/45 R19 102 V/V pogodnih za širok spektar velikih limuzina, kupea ili SUV vozila. Vozila na kojima je rađen test su Audi A6 Quattro i Audi A7 Quattro. Urednički tim je ispitao profile zimskih guma evropskih, azijskih i američkih brendova i testirao ih u ukupno 13 kategorija – uključujući upravljanje, otpor kotrljanja i kočnice. U kriterijumu testa „Okruženje“, WinterContact TS 870 P je postigao 9,4 od mogućih deset poena, a u kriterijumu „Otpor kotrljanja“ Continental je postigao najbolji rezultat od svih osam testiranih zimskih guma.

WinterContact TS 870 P za putnička i SUV vozila od srednje klase ka većim kategorijama

Sa WinterContact TS 870 P, Continental progresivno zamenjuje svoj uspešni TS 850 P. Unapređeni model Continental gume se oslanja na naprednu Cool Chili smesu i Hydro Grooves. Da bi povećali bezbednost za vozače koji imaju šire gume, inženjeri su odstupili od uobičajenog V-profila. Umesto toga, Continental se opredelio za stabilniji dizajn i četiri velika obodna žleba između redova blokova gazećeg sloja na WinterContact TS 870 P. Ova inovativna struktura gazećeg sloja, koja se takođe značajno razlikuje od svog prethodnika, ima jasne prednosti, posebno u vlažnim uslovima, jer naročito brzo odvodi vodu sa kontaktne površine, poboljšavajući karakteristike upravljanja, doprinoseći kraćem putu kočenja i pružajući posebno pouzdanu odbranu od nepoželjnog akvaplaninga.

U poređenju sa dokazanim prethodnim modelom, inženjeri su poboljšali kočenje na mokrom za četiri odsto i mogućnosti akvaplaninga za osam procenata – bez žrtvovanja performansi u drugim oblastima. Kočenje na ledu (porast od 5 procenata), upravljanje na suvom (porast od 6 procenata) i upravljanje u snežnim uslovima (porast od 6 procenata) takođe zaslužuju posebnu pažnju. Sa ekološke tačke gledišta, guma kompanije Continental je podjednako ubedljiva. Njen otpor kotrljanja je poboljšan za dva odsto, a životni vek gume čak za 16 odsto.

Asortiman proizvoda u početku uključuje 52 artikla za felne prečnika između 16 i 21 inča, sa poprečnim presekom guma od serije 35 do 65 i širine od 205 do 255 milimetara – uključujući mnoge sa zaštitnim rebrima i/ili XL oznakama za povećanu nosivost . Odobrene brzine dostižu do 270 km/h. Ovo čini WinterContact TS 870 P idealnim rešenjem za zamenu guma za sedan, SUV i sportske automobile. Zahvaljujući svom dizajnu, stabilna konstrukcija takođe čini gumu pogodnom za visoke performanse težih vozila sa električnim pogonom.

wintercontact-870p-1.jpg

Izvor: https://www.continental-gume.rs/auto/media-services/newsroom/2022-09-09-wintercontact-ts-870-p-najbolja-ocena


OE Heroes
15/01/21
20 of 20 News

Stručnjaci dali najbolju ocenu zimskoj gumi Continental WinterContact TS 870 P