Status narudžbine x
Odjavi se

0800 300 1190800 300 119

Pneumatici Continental veoma uspešni na tržištu originalne opreme (OE)

25/06/19

  • Jedan od tri nova automobila u Evropi fabrički je opremljen pneumaticima nemačkog proizvođača
  • Devet od deset najprodavanijih evropskih automobila odobreno je za pneumatike Continental
  • Sportski automobili, luksuzni modeli i električni automobili takođe su opremljeni pneumaticima Continental

Kompanija Continental jedan je od najvećih dobavljača pneumatika za proizvođače vozila. Približno trećina novih automobila u Evropi opremljena je pneumaticima nemačke kompanije sa sedištem u Hanoveru. Štaviše, kada su u pitanju najprodavaniji evropski automobili, kao što su VW golf, renault clio i ford fiesta, proizvođači su odobrili devet od deset modela koji su podesni da budu opremljeni pneumaticima Continental. Proizvodi ove kompanije popularni su i kod proizvođača sportskih automobila i supersportskih automobila, kao što su porsche, maserati i AMG. Rolls royce i maybach voze na pneumaticima Continental, a proizvođači električnih automobila audi, tesla i renault takođe se oslanjaju na proizvode ove kompanije u pogledu kontakta između automobila i puta. Lista kupaca kompanije Continental ne svodi se samo na evropske proizvođače već su i azijski proizvođači, kao što je Hyundai, veoma zadovoljni ekspertizom razvoja koju omogućava nemačka kompanija.

img-sommer-trocken-audi-4

TS 860 je između ostalog ostvarila vrhunsku ukupnu poziciju na sledećim testovima: ADAC, ÖAMTC, TCS, AMZS, HAK (automobilski klubovi u odgovarajućim državama – Nemačka, Austrija, Švajcarska, Slovenija, Hrvatska), ACE (Automobilski klub Evropa), GTÜ (najveća zvanična inspekcijska organizacija slobodnih inspektora vozila), Auto motor und sport (nemački časopis sa franšizama širom Evrope), Auto Express (britanski časopis) i mnogi drugi. Ovo je u saglasnosti sa rezultatima iz prethodnih godina kada je ova guma već pokazala vrhunske rezultate na testovima. Vrhunski rezultati su ostvareni u svim testiranim dimenzijama.

Kompanija Continental je od vodećih evropskih proizvođača vozila upravo dobila dodatna odobrenja za OE (engl. Original Equipment – originalna oprema) pneumatike zahvaljujući modelima e-tron i Q8/SQ8 kompanije Audi, koji prelaze kilometre na svojim letnjim i zimskim pneumaticima. Kompanija BMW sledila je isti primer i svoje modele X7, X3M, X3 i Z4 opremila pneumaticima kompanije Continental. Rolls royce cullinan izlazi iz fabrike na pneumaticima koje je razvilo odeljenje za razvoj u Hanover–Stokenu, a sada se i Porsche oslanja na stručnost inženjera kompanije Continental u vezi sa svojim zimskim pneumaticima.

Razlog za mnoštvo odobrenja za letnje, zimske i pneumatike za sve sezone ogleda se u visokom nivou stručnosti i iskustva koje su inženjeri kompanije Continental stekli u razvoju OE pneumatika. Kao rezultat toga, proizvodi se prilagođavaju zahtevima svakog proizvođača vozila ponaosob kako bi se na precizan način postigle željene dodatne karakteristike, kao što je savršeno rukovanje za porsche ili M-BMW, maksimalna udobnost čak i pri velikoj brzini za rolls royce ili veoma mali otpor kotrljanja za električne automobile. Međutim, samo jedno rešenje u vezi sa razvojem često nije dovoljno. U saradnji sa proizvođačima automobila, razvijaju se i testiraju prototipovi sve dok prilagođen pneumatik ne dostigne željeni nivo savršenstva. Takvi pneumatici imaju i posebne identifikatore koji osiguravaju da budu postavljeni na pravo vozilo. Na primer, identifikator „MO” označava pneumatike za mercedes, dok su proizvodi za BMW označeni zvezdicom (*).

img-sommer-trocken-audi-1.

Razlog za ovo veoma uspešno poslovanje sa proizvođačima vozila leži u višegodišnjem iskustvu koje su inženjeri kompanije Continental stekli, kao i u učestvovanju kolega iz drugih odeljenja kompanije. Saradnja sa stručnjacima za kočnice i šasije iz Odeljenja za šasije i bezbednost omogućava sinergiju koju nijedan drugi proizvođač pneumatika ne može da ponudi. U isto vreme, razvoj OE proizvoda pomaže inženjerima da unapred identifikuju nove trendove u ovoj industriji i da im se prilagode. Time nastaje klasična situacija u kojoj su svi na dobitku (engl. win-win) zahvaljujući kojoj stičemo zadovoljne kupce za kupovinu pneumatika, jer iskustvo govori da prilikom naručivanja rezervnih guma vlasnici automobila kupuju isti model kojim je njihov automobil bio opremljen pri kupovini.

Izvor: https://www.continental-gume.rs/auto/media-services/newsroom/20190625-continental-tires-highly-successful-in-oe-market


OE Heroes
15/01/21
20 of 20 News