Status narudžbine x
Odjavi se

0800 300 1190800 300 119

X
Da li trebate pomoć?
Ovde vas
vodimo korak
po korak do
pravih guma.
Pretraga Guma
Širina
Visina
Prečnik
Reifen Finden

Podaci o vozilu
Marka:
Model:
Godina proizvodnje / tip:
Verzija:

Gume optimizovane za mobilnost osvajaju tržište

Niko ne voli da mu se probuši guma na automobilu i da mora da se zaustavi na delu puta koji je takođe nepregledan ili opasan. Oštećenje se mora pregledati i popraviti pre nego što se nastavi sa vožnjom.

Oštećena guma se mora zameniti rezervnom gumom kako bi se automobil odvezao u najbližu garažu. Ali čak i sa rezervnom gumom i alatom, promena gume pored prometnog puta može biti kao noćna mora. S jedne strane, tu su automobili koji stalno prolaze, sa druge strane postoji rizik da se zavrtnji na točkovima ne mogu olabaviti ni uz najbolju opremu. Da bi se uhvatili u koštac sa takvim problemima, proizvođači guma su razvili samozaptivne mobilne gume. Postoje različite tehnologije - od Runflat-a do Seal-a do DriveGuard-a. U nastavku ćemo objasniti tehničke karakteristike.

Run-flat gume


Tyre Hole

Ako run-flat pneumatik izgubi pritisak, on se stabilizuje samonosećim gumenim bočnim zidovima. Napravljene su od gumene mešavine koja obezbeđuje stabilnost guma u slučaju oštećenja. Pored toga, ugrađeni rub sprečava da guma iskoči iz felne. Moguće je nastaviti vožnju ovim pneumatikom do udaljenosti od 80 kilometara pri maksimalnoj brzini od 80 km/h (ukoliko vazduh izlazi iz gume nakon oštećenja). U slučaju oštećenja sa naknadnim gubitkom pritiska, postoje senzori koji oglašavaju alarm kako bi vozač bio svestan uboda. U zavisnosti od modela, ovi senzori se ili nalaze direktno u gumi, gde mere temperaturu i pritisak, ili sistem procenjuje signale ABS senzora. Zahvaljujući run-flat gumama, vozači su pošteđeni dugog čekanja dok ne stigne neka vučna služba. Umesto toga, mogu da se odvezu direktno do najbliže garaže. Runflat gume su dostupne u našoj radnji kao letnje i zimske gume. U zavisnosti od proizvođača, runflat gume imaju različite oznake. Continental, na primer, svoje run-flat gume naziva SST, skraćenica za Self Supporting Tyre.

Naše najbolje gume u run-flat kategoriji možete videti ovde:

Jednostavno izaberite svoju dimenziju gume i indeks brzine i pronađite savršenu gumu za Vaš automobil.

SEAL gume


Za razliku od run-flat guma, gume sa Seal tehnologijom se mogu čak same i popraviti. Radi se o samozaptivnim gumama. Koncept samozaptivnih guma je da u slučaju probijanja, guma može automatski zapečatiti proboj. Ovo je omogućeno specijalnom lepljivom smešom nanešenom na unutrašnjost gume. Ova masa obuhvata predmet koji je probušio gumu, na primer ekser. Čim se predmet izvuče, masa zatvara rupu. Utiskuje se u rupu pritiskom vazduha unutar gume. Masa tako zatvara rupu i omogućava nesmetanu dalju vožnju do sledeće radionice.

Za razliku od run-flat pneumatika, SEAL tehnologija ne zahteva ni sistem kontrole pritiska u gumama ni posebne felne. I: može se koristiti na bilo kom vozilu.

Jedan od proizvođača koji je razvio SEAL tehnologiju je Continental sa svojim ContiSeal proizvodom. Specijalne ContiSeal gume koriste ovu novu tehnologiju i mogu zapečatiti proboje prečnika do pet milimetara.

Iako se SEAL tehnologija smatra bezbednom, proizvođači preporučuju korišćenje sistema za praćenje pritiska u gumama radi bezbednosti. Pored toga, zapečaćena guma se može voziti kao i svaka druga guma bez potrebe za prilagođavanjem performansi automobila ili ponašanja u vožnji. Ali zakon nalaže veštačenje stručnjaka što pre, pa je odlazak u garažu i dalje neophodan.

Pogledajte naše vrhunske gume u kategoriji SEAL:

Jednostavno izaberite svoju dimenziju gume i indeks brzine i pronađite savršenu gumu za Vaš automobil.


DriveGuard gume


Tehnologija u DriveGuard gumama zasnovana je na novorazvijenim rashladnim rebrima – takozvanim „Cooling Fins“. Spoljašnji zidovi guma su ojačani, što ih čini posebno elastičnim duž gazećeg sloja. Pored toga, bočni zidovi su robusniji i stoga manje podložni oštećenjima.

Napomena: Upotreba sistema upozorenja je obavezna kako bi se osiguralo da vozači budu svesni da im je na vozilu probušena guma! Od 2014. svako ko koristi DriveGuard gume mora imati elektronski sistem za detekciju pritiska u gumama u svom vozilu.

Bridgestone noseći prsten


Bridgestone noseći prsten (BSR) je još jedan proizvod koji je razvio Bridgestone. BSR je metalni prsten postavljen ispod gazećeg sloja gume, koji u velikoj meri povećava stabilnost gume. Međutim, BSR gume trenutno ne mogu da se montiraju na svako vozilo. Za montažu je potrebna posebna oprema, koja je do sada bila rezervisana samo za Toyotinu mrežu.

Nikada se više zaustaviti na putu sa probušenom gumom

Proizvođači guma objavili su rat probušenim gumama i neprestano razvijaju nove tehnologije za povećanje udobnosti i sigurnosti u vožnji. Ispod su neke od najistaknutijih guma koje su dostupne u našoj radnji:

Cene uključuju PDV i dostavu unutar Srbije.