Status narudžbine x
Odjavi se

0800 300 1190800 300 119

Traži moto gume
Širina
Visina
Vid konstrukcije
Prečnik
Reifen Finden
Brzina
Prema modelu motora
Proizvođač:
Zapremina:
Model:
Tip:

Kupite gume za motocikl i ponovo uživajte u vožnji

Bez obzira da li se vozite seoskim putem, u gradu ili na planinskim prevojima: Pravi izbor guma za motocikl obezbeđuje neophodno prianjanje. Zbog abrazije na putu, gume su među najopterećenijim delovima Vašeg motocikla. Čim gazeći sloj počne da slabi, ima smisla naručiti nove gume kako bi Vaš motocikl ponovo vozio glatko.mo-tyre

Kada je guma na motociklu istrošena?

Zakonska minimalna dubina gazećeg sloja za drumski motocikl je 1,6 mm. Za lake motore je postavljena na 1 mm. U oba slučaja, ovo su apsolutne granice za habanje guma. Ako dubina gazećeg sloja gume padne ispod ove granice, to će uticati na Vašu polisu osiguranja. Najkasnije, trebalo bi da promenite gume kada gazeći sloj dostigne 2 mm kako biste održali prianjanje i upravljanje motociklom. Ovome se dodaje faktor sigurnosti na mokrim površinama.Izmerite dubinu gazećeg sloja u središnjem delu glavnog gazećeg sloja u širokim žlebovima. Dobra pomoć je novčić od 5 dinara. Ako potpuno nestane u profilu, sve je u redu. Kada postane znatno vidljiv, vreme je da kupite nove gume za motocikle.

Savet:Ako volite krivudave puteve, obratite dodatnu pažnju na stanje bočnih gazišta.

Faktor starenja guma za motocikle

Pored dubine gazećeg sloja, važan faktor je i opšte stanje guma motocikla. Prema mišljenju stručnjaka, problematično je ako retko pomerate svoj motocikl i/ili ako je dugo ostavljen napolju. Različiti vremenski uslovi oštećuju materijal, mogu nastati pukotine i jasno vidljiva promena boje. Onda je vreme da naručite nove gume za svoj motocikl.Najkasnije od 5. godine takođe je preporučljivo redovno proveravati gume na oštećenje, nakon 6 godina treba da se odlučite za kupovinu novih guma za motocikl. Proverite tačnu starost koristeći DOT broj. Nalazi se na bočnoj strani, sa poslednje 4 cifre daju informacije o mesecu i godini proizvodnje.

Odgovarajuće gume za različite tipove motocikala

Gume za motocikle moraju da pristaju jednako dobro kao i Vaša odeća, od bajkerskih jakni do kombinezona uključujući štitnike i čizme. Po meri, takoreći. Kod nas dobijate specijalne gume za motocikle različitih tipova od Motokrosa preko Enduro varijanti do guma za Skutere i Mopede .
Slučaj gde je potrebna posebna pažnja su gume za touring motocikliste. Poznati brend Michelin, na primer, preporučuje radijalne gume ako više volite da vozite krivudavim putevima, jer su one posebno dobre pod nagnutim uglovima. S druge strane, gume sa poprečnim slojevima se preporučuju ako sa sobom nosite mnogo prtljaga na putovanju i ako Vaš motocikl nije opremljen za velike brzine u smislu performansi.Ako želite češće da vozite na trkačkoj stazi, potrebne su Vam specijalne motociklističke gume koje neki poznati proizvođači već standardno ugrađuju. S obzirom da je za vožnju na putu potrebna dozvola da biste uopšte stigli do svog odredišta, ovo je rešenje koje podrazumeva bar neke kompromise. Međutim, važno je ne praviti nikakve kompromise kada je u pitanju maksimalna brzina na trkačkoj stazi. Kada pretražujete, obratite posebnu pažnju na indeks brzine motociklističkih guma.

Da li se isplati kupovati jeftine gume za motocikle?

Odgovor u velikoj meri zavisi od toga da li su gume brendovi poznatih dobavljača kao što su Bridgestone ili Pirelli. Gume nepoznatih proizvođača rizikuju da izazovu opasne situacije sa nepredvidivim ponašanjem u vožnji u relevantnim vremenskim uslovima. Neželjeni “Shimmy” efekat, u kojem upravljač počinje da vibrira u određenim rasponima brzina, takođe se javlja češće.

Savet: Da biste uštedeli pri kupovini novih guma, kod nas možete kupiti kvalitetne motociklističke gume u paru. U zavisnosti od brenda i proizvoda, odobrićemo Vam popust koji će na kraju dana učiniti primetnu razliku u Vašem novčaniku.

Koje gume motocikla odgovaraju na koje felne?

Interakcija između gume motocikla i felne motocikla igra ključnu ulogu u pogledu ponašanja u vožnji i dinamike vožnje. Odgovor se ne može dati uopšteno, jer je nekoliko faktora važno. Na osnovu postojeće širine felne određuje se veličina gume i moguća širina gume.Međutim, da biste kupili prave gume za motocikl, motocikl koji vozite takođe igra ulogu. Do sada je sertifikat proizvođača bio pouzdan kriterijum. U međuvremenu, ako imate gume sa promenjenim parametrima u pogledu dizajna i dimenzija, moraćete da uradite procenu uz obaveznu naknadu. Kada kupujete nove gume za motocikle, obratite pažnju i na EU odobrenje tipa kao i odobrenje pneumatika.

Popularni električni motocikli i odgovarajuće gume

Trenutno su električni motocikli i dalje izuzetak na ulicama. Neverovatno, ali brend Harley Davidson je jedan od pionira u ovoj oblasti. Drugi američki proizvođač je Zero Motorcycles. Sa modelom Freeride, KTM ima e-enduro u svom asortimanu. Predviđa se da će na tržište izaći i drugi afirmisani i do sada prilično nepoznati ponuđivači.
Osim novog iskustva u vožnji, gume motocikla podležu istim fizičkim i mehaničkim uslovima kao i kod svih ostalih modela sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, u zavisnosti od tipa motocikla. Kada je reč o standardnim gumama, poželjan je kvalitet brenda poznatih proizvođača.

Uhodavanje novih guma za motocikle

Važna preporuka je pažljivo uhodavanje novih motociklističkih guma. Sveže montirane, i dalje imaju glatku površinu sa malo prijanjanja. Ovo je posebno primetno kada je motocikl u nagibu - postoji rizik da ćete odmah u početku proklizati ako ne budete oprezni.Obratite pažnju na podatke proizvođača o kilometraži za koje je iskustvo pokazalo da su neophodni za uhodavanje. Da li će nove motociklističke gume razviti svoj puni potencijal nakon 50, 100 ili 200 km zavisi od Vašeg stila vožnje i ruta koje ste izabrali za ovu fazu.Koristite našu veb stranicu da naručite nove gume za motocikle. Ograničite pretragu na tip motocikla i parametre dimenzije guma, indeks brzine i željenog proizvođača. Alternativno, započnite istraživanje koristeći brend Vašeg motocikla. Pronađite sada nove gume za Vaš motocikl!
mo-tyre

Cene uključuju PDV i dostavu unutar Srbije.