Koristimo kolačiće. Korišćenjem ove veb stranice slažete se da ih koristite.
OK
Status narudžbine x
Odjavi se

0800 300 1190800 300 119

X
Da li trebate pomoć?
Ovde vas
vodimo korak
po korak do
pravih guma.
Pretraga Guma
Širina
Visina
Prečnik
Reifen Finden

Podaci o vozilu
Marka:
Model:
Motor:
Verzija:

Gume za električne i hibridne automobile

Sa povećanjem broja registracija, električni automobili i hibridna vozila više nisu samo trend, već polako postaju stalni deo tržišta. Naravno, takođe su potrebne posebne gume za električne automobile (ili električnih vozila uopšte) i hibridne automobile.

Šta treba uzeti u obzir prilikom izbora guma

Sigurno prianjanje, visoka udobnost vožnje i da su izuzetno ekonomični - ovo su specifikacije. To nije lak zadatak za industriju guma. Konvencionalni modeli guma s malim otporom kotrljanja (prepoznatljivi po vrednostima AA oznake) i velikom nosivošću takođe mogu biti prikladni. U našoj internet prodavnici možemo Vam ponuditi gume posebno prilagođene ovim zahtevima.

Koje su najnovije gume proizvođača?


U međuvremenu se pojam „visoke i uske“ učvrstio za gume za električne automobile. To se odnosi na gume velikog dometa i uskog profila, tj. posebno dizajnirane za električne automobile. Neki poznati proizvođači sada nude posebne gume za električne automobile:
 • Michelin ePrimacy
  sa do 7% više dometa za električna vozila, veličine guma od 15 do 20 inča
 • Continental EcoContact 6
  manja potrošnja goriva, velika kilometraža, visokotehnološki smeša silike
 • Hankook Kinergy Eco 2
  optimizovan za efikasnost potrošnje goriva, smanjenu buku kotrljanja u gumama, poboljšanu vuču na mokrim i suvim površinama
 • Kumho Wattrun VS31
  izuzetno lagana zahvaljujući upotrebi najsavremenijih materijala, otpor kotrljanja optimizovan za maksimalnu efikasnost goriva, tiho i udobno rukovanje

Zahtevi za gume za električne automobile


 • Bezbednost
  Kao i uvek, pravilo glasi: Bezbednost na prvom mestu! Gume za električne automobile moraju garantovati pravilno prianjanje i kratak put kočenja, posebno u lošim vremenskim uslovima. Drugo slovo na etiketi gume - idealno A - ukazuje na vrlo dobra svojstva kočenja u mokrim uslovima.
 • Mali otpor kotrljanja i veća nosivost
  Električni automobili su obično teži zbog masivnih baterija koje sadrže. Stoga gume koje se koriste moraju prevazići ravnotežu između povećanog opterećenja s jedne strane i rezultujućeg većeg otpora kotrljanja, habanja guma i potrošnje energije s druge strane. Neki proizvođači guma nude gume sa oznakom XL za teža vozila. Postizanje što manjeg otpora kotrljanja (klasa efikasnosti A) ostaje cilj, jer je jasno: što je manji otpor, veći je opseg.
 • Obrtni moment
  Due to the electric drive, higher torques act on the tyres of electric and hybrid vehicles at the start of acceleration than is usual for petrol or diesel vehicles. This additionally affects the mileage
 • Nizak nivo buke
  Nizak nivo buke sigurno povećava udobnost u vožnji. Budući da su električni automobili uglavnom vrlo tihi, to takođe treba imati na umu prilikom izbora guma.

Koje odgovarajuće gume preporučuje autogume.rs za Vaš električni automobil?

Ispod je nekoliko istaknutih guma - dostupnih u našoj prodavnici: