Status narudžbine x
Odjavi se

0800 300 1190800 300 119

X
Da li trebate pomoć?
Ovde vas
vodimo korak
po korak do
pravih guma.
Pretraga Guma
Širina
Visina
Prečnik
Reifen Finden
Podaci o vozilu
Marka:
Model:
Godina proizvodnje / tip:
Verzija:

Gume za električne i hibridne automobile


Sa povećanjem broja registracija, električni automobili i hibridna vozila više nisu samo trend, već polako postaju stalni deo tržišta. Naravno, takođe su potrebne posebne gume za električne automobile (ili električnih vozila uopšte) i hibridne automobile.

Šta treba uzeti u obzir prilikom izbora guma


Sigurno prianjanje, visoka udobnost vožnje i da su izuzetno ekonomični - ovo su specifikacije. To nije lak zadatak za industriju guma. Rad na razvoju dobrih guma za električna vozila zahteva intenzivno istraživanje. Proizvođači Premium guma posebno su spremni uložiti potreban kapital u inovacije koje pružaju veći domet bez zanemarivanja sigurnosti. Konvencionalni modeli guma s malim otporom kotrljanja (prepoznatljivi po vrednostima AA oznake) i velikom nosivošću takođe mogu biti prikladni. Ili možete igrati na sigurno i odlučiti se za takozvane homologirane gume, koje je proizvođač automobila odobrio posebno za Vaše vozilo. Da li je to slučaj sa Vama, možete saznati u našoj gornjoj pretrazi guma na kartici „O izboru automobila“. U našoj internet prodavnici možemo Vam ponuditi gume posebno prilagođene ovim zahtevima.

Koje su najnovije gume proizvođača?


U međuvremenu se pojam „visoke i uske“ učvrstio za gume za električne automobile. To se odnosi na gume velikog dometa i uskog profila, tj. posebno dizajnirane za električne automobile. Neki poznati proizvođači sada nude posebne gume za električne automobile:

Zahtevi za gume za električne automobile


 • Bezbednost
  Kao i uvek, pravilo glasi: Bezbednost na prvom mestu! Gume za električne automobile moraju garantovati pravilno prianjanje i kratak put kočenja, posebno u lošim vremenskim uslovima. Drugo slovo na etiketi gume - idealno A - ukazuje na vrlo dobra svojstva kočenja u mokrim uslovima.
 • Mali otpor kotrljanja i veća nosivost
  Električni automobili su obično teži zbog masivnih baterija koje sadrže. Stoga gume koje se koriste moraju prevazići ravnotežu između povećanog opterećenja s jedne strane i rezultujućeg većeg otpora kotrljanja, habanja guma i potrošnje energije s druge strane. Neki proizvođači guma nude gume sa oznakom XL za teža vozila. Postizanje što manjeg otpora kotrljanja (klasa efikasnosti A) ostaje cilj, jer je jasno: što je manji otpor, veći je opseg.
 • Obrtni moment
  Zbog električnog pogona, veći obrtni momenti deluju na gume električnih i hibridnih vozila na početku ubrzanja nego što je uobičajeno za vozila na benzin ili dizel. Ovo dodatno utiče na kilometražu
 • Nizak nivo buke
  Nizak nivo buke sigurno povećava udobnost u vožnji. Budući da su električni automobili uglavnom vrlo tihi, to takođe treba imati na umu prilikom izbora guma.

Popularni električni automobili i odgovarajuće gume

Najprodavaniji električni automobili u 2020. Kod nas ćete pronaći prave gume. Jednostavno koristite link za detaljnu pretragu na osnovu Vašeg vozila.

# Serija modela Prikaži gume
1 Renault Zoe Pretraga Guma Renault Zoe
2 VW e-Golf Pretraga Guma VW e-Golf
3 Tesla Model 3 Pretraga Guma Tesla Model 3
4 VW ID.3 Pretraga Guma VW ID.3
5 Hyundai Kona Elektro Pretraga Guma Hyundai Kona Elektro
6 TSmart Fortwo Pretraga Guma TSmart Fortwo
7 VW e-Up Pretraga Guma VW e-Up
8 BMW i3 Pretraga Guma BMW i3
9 Audi E-Tron Pretraga Guma Audi E-Tron
10 Opel Corsa-e Pretraga Guma Opel Corsa-e
Label: A-A-68

EU oznaka za gumu i električni automobili


Može li mi oznaka EU za gume pomoći da pronađem prave gume za moje električno vozilo?

Da, zato što EU oznaka za gumu pruža informacije o svojstvima pneumatika u sledeće tri oblasti:

a) klasa efikasnosti

b) prianjanje na mokrom

c) emisije buke

Dobra guma posebno za e-automobile treba da ima A u kategorijama klasa efikasnosti i prianjanje na mokrom. Vlasnici automobila koji pridaju veliku važnost udobnosti vožnje odlučuju se za gumu sa niskom vrednošću decibela. Jer što je manji broj, guma radi tiše. Posebno tihe gume su takođe označene simbolom talasa..

Koje odgovarajuće gume preporučuje autogume.rs za Vaš električni automobil?

Ispod je nekoliko istaknutih guma - dostupnih u našoj prodavnici:

Cene uključuju PDV i dostavu unutar Srbije.