Користимо cookies. Коришћењем ове веб странице слажете се да их користите.
OK
Status narudžbine x
Odjavi se

0800 300 1190800 300 119

Često postavljana pitanja

Koji kriterijumi ocenjuju oznaku EU nalepnicu na gumi?

Oznaka EU nalepnica za gume sastoji se od tri komponente:

- otpor pri kotrljanju  (ušteda goriva):
Simbol je skraćenica za benzinsku pumpu, pružaju otpor pri kotrljanju što je manji, manje je potrebna energija, pa je i manja potrošnja goriva. Ocena se izražava u klasama od A" do "G", gde se ne stiže do klase "D". - držanje na mokroj podlozi
Ovaj simbol ukazuje na prijanjanje gume za tlo pri mokroj podlozi.Mokro prianjanje je ključni faktor kada su u pitanju sigurnosne performanse gume. Ogromni su efekti držanja na mokroj podlozi u bezbednosti saobraćaja, jer gume sa odličnim prianjanjem na mokorj površini značajno skraćuju put kočenja. Što je kraći put kočenja, to je bolja klasa. Ocena se izražava u klasama od A" do "G", gde se ne stiže do klase "D".
- emisija bukeSimbol zvučnika stoji zbog emisije buke, koji proizvodi guma, kada se kotrlja po površini puta. Ova emisija buke se izražava u decibelima (dB) mernoj jedinici. Buka od gume deluje na ukupnu količinu vozila i utiče ne samo na udobnost tokom vožnje automobila, već i na buku koja se stvara u životnoj sredini. Što je simbol crnog talasa jači, to je na gumi emisija buke jača.

^