Status narudžbine x
Odjavi se

0800 300 1190800 300 119

Naš doprinos što većoj održivosti

Održiv asortiman proizvoda

U našem asortimanu možete uveliko pronaći održive gume koje štede resurse.

Naš pečat održivosti

Održivi proizvodi kod nas su nagrađeni.

Naše znanje će Vam pomoći

Pružamo vredne savete: Šta jednostavno možete učiniti za sebe kao vozač?

Održivost počinje kupovinom guma, nastavlja se u svakodnevnom ponašanju u vožnji i završava se profesionalnim odlaganjem polovnih guma. Mi kod autogume.rs - najvećem evropskom prodavcu guma onlajn - nudimo predloge o ovoj ključnoj temi, dajemo savete o tome kako pronaći gume i izveštavamo o tome koje inovativne proizvode i ideje proizvođači guma planiraju. Samo zajedno možemo postići cilj - da budemo što održiviji.

Održivost je pokretač izbora potrošača i vladinih politika, o čemu svedoči impresivan rast tržišta zelenih guma. Ove gume, koje koriste ekološki prihvatljive materijale i najsavremenije tehnologije, obećavaju značajnu energetsku efikasnost i poboljšanja ekoloških performansi.

Još jedan ubedljiv razlog za ulaganje u ekološke automobilske gume je rastuća popularnost električnih vozila. Ove gume pomažu u poboljšanju performansi vozila i igraju ključnu ulogu u rešavanju izazova ograničenog dometa električnih vozila. Kontinuirana potražnja za zelenim gumama u OEM sektoru naglašava vitalnu ulogu ovih proizvoda u oblikovanju budućnosti automobilske industrije.

Tokom predviđenog perioda od 2021. do 2027. godine, očekuje se da će tržište zelenih guma rasti na CAGR od 11,02%.

Želja potrošača za ekološki prihvatljivim rešenjima mobilnosti povećava potražnju za „zelenim“ gumama koje su i energetski efikasne i ekološki prihvatljive. Važan faktor u ovim gumama je vrsta materijala koji se koristi. Proizvođači guma rade na tome da gumu zamene sintetičkim kompozitima, koji često sadrže silicijum dioksid. Silicijum zamenjuje gumu u gazećem sloju, minimizirajući trenje na putu i smanjujući otpor kotrljanja. Kao rezultat, povećava se energetska efikasnost, jer otpor kotrljanja čini oko 10-15% potrošnje goriva u automobilima i do 30% u kamionima. Iako gume sa malim otporom kotrljanja ovo smanjuju samo za 2 do 3%, povezane uštede goriva su i dalje ekološke.

Među liderima na tržištu ekoloških automobilskih guma su korporacije kao što su Michelin, Bridgestone, Continental, Goodiear Tire & Rubber Compani, Pirelli & C. SpA i mnoge druge. Ovi proizvođači kontinuirano ulažu u inovacije proizvoda, istraživanje i razvoj, spajanja i akvizicije i geografsko širenje.

Izvor: Izveštaj: Automotive Green Tires Market - Growth, Trends, COVID-19 Impact, and Forecasts (2022 - 2027) (09.2022) (Datum: 26.10.2023)

Nudimo Vam brzu pretragu za održivijim gumama

Uz pomoć naših filtera za pretragu, možete brzo i lako da tražite gume koje su, na primer, efikasne u potrošnji goriva ili štede resurse.

EU oznaka - bitan korak pri izboru gume

Prilikom odabira guma obratite pažnju na vrednosti EU oznaka za gume. Oni Vam daju dobar pregled o tome da li je guma ekonomična.

Naši partneri za montažu - efikasna isporuka i odlaganje istrošenih guma

Prilikom kupovine, koristite opciju da Vaše gume montirate u nekoj od naših partnerskih garaža. Na taj način će i Vaše korišćene gume biti pravilno odložene.

Obnovljene gume – održive i izuzetno efikasne u pogledu resursa

Kada je reč o kvalitetu i bezbednosti, obnovljene gume definitivno mogu da se takmiče sa potpuno novim gumama. Dokaz za to je da dobijate dvogodišnju garanciju proizvođača na obnovljene gume – baš kao i na nove gume.

Više detalja

Gume za električne automobile - moraju biti odgovarajuće!

Električni automobili postaju sve popularniji. Međutim, i električni i hibridni automobili zahtevaju posebne gume.

Više detalja