Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Avon WT7 Snow 165/65 R14 79T

Avon - Proizvodjač guma iz Engleske, proizvod visoke performanse iz srednjeg segmenta asortimana cena

Dimenzije guma
165/65 R14 79T 
Raspoloživo
Na lageru
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
T: Dozvoljeno do 190 km/h
EAN
0029142840060
Article Number
R-324631
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
7 524,10 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

Avon WT7 Snow

Prvoklasni zimski pneumatici

  • T klasa brzina
  • Performanse testirane u oštrim zimskim uslovima
  • Kanali i V-useci usmereni prema napred poboljšavaju performanse pri kočenju, a oni usmereni prema nazad poboljšavaju vučnu silu.
  • Zadovoljava postojeće i buduće EU preporuke za vučnu silu na vlažnoj i masnoj podlozi kao i otpor kretanja.
  • Nosi simbol snežne pahuljice
  • Na raspolaganju dimenzije za popularna vozila visokih performansi.
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova