Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Barum Polaris 3 185/60 R14 82T

Dimenzije guma
185/60 R14 82T  promena 
Raspoloživo
Ograničene zalihe
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
T: Dozvoljeno do 190 km/h
EAN
4024063438897
Article Number
R-204830
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
5 285,70 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 do 10 radnih dana
30 dana povratni period**
Preko 100 montažnih stanica

Crno na belo - cena je pun pogodak

Za vozila u kompakt, srednjoj i višoj klasi i za SUV vozila. Dobro prijanjanje na snegu. Barum pruža dugotrajne performanse po pristupačnoj ceni. Optimizovan start i kočenje na snegu. Savršeno odgovara modelima kao na primer: Volkswagen Golf, Opel Astra i Ford Focus.

Odlicno prianjanje na snegu. Polaris 3 je idealna guma za ekonomski orijentisane vozace. Nizak nivo habanja produzuje zivotni vek guma, a njihov nizak otpor kotrljanja doprinosi nizoj potrosnji goriva. Zahvaljujuci inovativnom rasporedu gazecih blokova i lamela Polaris 3 omoguccava dobro ubrzanje cak i na sneznom putu i ​​nudi visoke performanse kocenja.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena je za dve ili više guma , uključuje PDV i troškove isporuke.
**Osim kompletnih točkova
x