Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Boto Genesys 218 175/70 R13 82H

Dimenzije guma
175/70 R13 82H 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Celogodišnje gumeGAN
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
Article Number
R-235790
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
6 066,00 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

Specijalno obrađeno rameno područje gume omogućava smanjeno zagrevanje i bučnost gume u toku vožnje. Ovakav dezen omogućava ravnomerno habanje pneumatika čak i prilikom skretanja pri velikim brzinama. Pneumatik je specijalno dizajniran za uštedu goriva putem smanjenja otpora kotrljanja, čime se za 4% smanjuje potrošnja goriva i za 15% povećava životni vek gume uz veći broj pređenih kilometara. Ugaone šare na glavnom rebru, koje funkcionišu kao prigušivač, omogućavaju protok vazduha čime se postiže efikasno smanjenje nivoa buke tokom vožnje.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova