Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Bridgestone Dueler H/L 400 EXT 235/50 R18 97H , MOE, runflat

Dimenzije guma
235/50 R18 97H  promena 
Raspoloživo
Na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
EAN
3286340740319
Article Number
R-277145
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
21 653,80 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 days return policy**
Preko 100 montažnih stanica

Tokom cele godine off-road guma namenjena vozacima koji zele gume za glatku voznju u kombinaciji sa dugim vekom gume, svestranost i dobar grip na snegu.Celoletne gume sa M oznakom S + cesto koristi kao originalne opreme za lake i srednje kamione, slepere, Pic-up vozila i terenace.Namenjeni za terenski rad sezone gume su obicno kupuje kao direktna zamena za istrošenje originalnih guma na vozilu. Takodje mozete koristiti kao skup ili u parovima na jednoj osovini, ako je na raspolaganju u odgovarajucoj velicini (opterecenje indeks i brzina klasa mora da odgovara postojeci originalni opreme).

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova