Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Continental ContiCrossContact LX 245/70 R16 111T XL

Continental - Nemački proizvodjač guma, lokalni tržišni lider, kvalitet produkta u segmentu asortimana cena

Dimenzije guma
245/70 R16 111T XL 
Raspoloživo
Na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
T: Dozvoljeno do 190 km/h
EAN
4019238526417
Article Number
R-240789
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
20 419,00 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica
VIDEO

Bezbedno upravljanje na bilo kom putu

Za SUV i off-road vozila

Odlično upravljanje na putu i u blažim off-road uslovima. Projektovan u Nemačkoj, Continental proizvodi premijum pneumatike sa optimalnim performansama kočenja i bezbednošću. Odlično upravljanje i kočenje na putu i u off-road uslovima. Vodeći proizvođači automobila mu veruju, uključujući modele kao na primer: Dacia Sandero, GMC i Nissan Pathfinder.

Избалансирана гума за средња и тешка возила 4x4. Захваљујући отвореном рамену ова гума се одликује добрим возним особинама и особинама кочења, и то чак и у лаком терену. Четири широка уздужна жлеба обезбеђују добру заштиту од аквапланинга. Постоји опасност од мањих оштећења гуме због велике апсорпције воде и брзог истискивања каменчића. Чврсте ободне траке обезбеђују одличну смерну стабилност и изврсно вођење у попречном смеру.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova