Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Continental ContiCrossContact Winter 205/80 R16C 110/108T

Dimenzije guma
205/80 R16 110/108T  promena 
Raspoloživo
Ograničene zalihe
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
T: Dozvoljeno do 190 km/h
EAN
4019238424751
Article Number
R-172381
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
22 394,50 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 days return policy**
Preko 100 montažnih stanica

ContiCrossContact Winter обезбеђује одличну тракцију и особине кочења захваљујући иновираној силика смеси последње генерације. С новом напредном технологијом синусних ламела и робусним двојним блоковима дезена газног слоја на спољашњој страни који смањењем деформације обезбеђују одличну управљивост на сувом путу. Оптимализовани облик и профил ободних и рамених жлебова омогућује лакше струјање и одвођење воде па и бољу заштиту од аквапланинга.

Četiri puta veća kontrola na bilo kakvom putu i u bilo kakvoj zimi. Za SUV i off-road vozila. Odlična trakcija i kočenje na snegu i ledu. Projektovan u Nemačkoj, Continental proizvodi premijum pneumatike sa optimalnim performansama kočenja i bezbednošću. Odlična trakcija i kočenje na snegu i mokrim putevima. Ocenjen sa 'preporučuje se' od strane magazina AutoBild u njihovom testu zimskih pneumatika 2013 dimenzije 215/65 R16 T/H

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova