Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Continental PremiumContact 5 195/65 R15 91H

Dimenzije guma
195/65 R15 91H 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
EAN
4019238540086
Article Number
R-232547
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Upravo smo 10 101,67 RSD
minus 3% popust
9 798,62 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica
VIDEO

Sprečava svaki rizik. U svim uslovima.

Za vozila srednje klase i poslovna vozila. Perfektan univerzalni pneumatik, uparuje performanse i bezbednost. Projektovan u Nemačkoj, Continental proizvodi premijum pneumatike sa optimalnim performansama kočenja i bezbednošću. Perfektno prijanjanje, optimalno upravljanje i kratka zaustavna rastojanja u bilo kojoj situaciji u vožnji. Vodeći proizvođači automobila mu veruju, uključujući modele kao: Audi A3 i Volkswagen Golf VII.

Апсолутна сигурност вожње у свим временским приликама. ContiPremiumContactTM 5 - Савршен универзални пнеуматик који представља комбинацију удобности и максималне сигурности. ContiPremiumContactTM 5 је нови универзални премиум пнеуматик за возила средње класе, компактна возила и луксузне лимузине који се одликује изванредно кратким путем кочења на субим и мокрим цестама, ниским отпором котрљања, сигурношћу вожње и комфорном управљивошћу. Пнеуматик ContiPremiumContactTM 5 је оптимизован додавањем низа разних елемената. Захваљујући тим иновацијама, пнеуматик се одликује изванредним особинама.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova