Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Dunlop Grandtrek Touring A/S 235/50 R19 99H , MO

Dunlop - Internacionalni proizvodjač guma, kvalitet produkta u visokom segmentu asortimana cena

Dimenzije guma
235/50 R19 99H , MO 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
EAN
5452000561305
Article Number
R-275172
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
20 350,40 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica
Izuzetna kontrola u svim vremenskim prilikama. Za SUV vozila visokih performansi. Ujednačene performanse u svim vremenskim uslovima Bolje prianjanje na krivinama Stabilnost i udobnost Ujednačene performanse u svim vremenskim uslovima Uživajte u odličnim performansama tokom cele godine – od sunčanih letnjih dana do snežnih mećava. Pneumatik Grandtrek Touring A/S je izrađen od specijalne smese polimera koja obezbeđuje dobro prianjanje kako na letnjim, tako i na zimskim temperaturama. Poboljšano prianjanje u krivinama Grandtrek Touring A/S ima čvrst rameni deo koji omogućava dodatno prianjanje prilikom skretanja kada automobil iz pravolinijskog kretanja prelazi u krivine. Stabilnost i udobnost Dezen gazećeg sloja je optimalizovan za mirno upravljanje i udobnost pri vožnji u svim vremenskim uslovima.
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova