Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Dunlop SP Sport 9000 285/50 R18 109W

Dunlop - Internacionalni proizvodjač guma, kvalitet produkta u visokom segmentu asortimana cena

Dimenzije guma
285/50 R18 109W 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
W: Dozvoljeno do 270 km/h
EAN
5452000704030
Article Number
506015
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
30 901,90 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica
Brz odziv pri upravljanju sportskim automobilima uz maksimalnu udobnost. Za vozila visokih performansi. Poboljšano ubrzanje i kočenje Vrhunsko upravljanje i izuzetna bezbednost na vlažnim podlogama Veća stabilnost pri velikim brzinama Udobnost i dug vek trajanja Poboljšano ubrzanje i kočenje SP Sport 9000 vam omogućava da maksimalno uživate u automobilu visokih performansi. Smeša silika-plus namenjena trkačkim pneumaticima zaslužna je za primetna poboljšanja u prianjanju prilikom ubrzavanja i kočenja. Pritisak je ravnomerno raspoređen na ceo pneumatik, što omogućava bolji kontakt automobila sa putem. Vrhunsko upravljanje na mokrim podlogama Iskoristite prednosti pouzdane kontrole nad vozilom u kišovitim vremenskim uslovima. Oštri usmereni kanali brzo raspršuju vodu prilikom jakih pljuskova. Veća stabilnost pri velikim brzinama na autoputu SP Sport 9000 ne menja oblik pri velikim brzinama na autoputu, što omogućava mirnu i stabilnu vožnju. Uska veza između gume i obruča omogućava preciznu kontrolu i brz odziv pri upravljanju. Udobnost i dug vek trajanja Gazeći sloj je razvijen sa ciljem da proizvodi manju buku u vozilu i van njega i omogući tihu vožnju kako vama, tako i svima oko vas. Smeša koja se sporo troši omogućava vam da sa istim pneumaticima pređete više kilometara. Ojačava vezu između pneumatika i naplatka i omogućava precizniju vožnju. Kao što vaše ruke upravljaju vozilom čvrsto držeći volan, ovaj specifičan sistem naleganja venca pneumatika poboljšava kontrolu i prenosi izvrsne povratne informacije sa puta.. Prednosti Poboljšane povratne informacije sa puta; veća stabilnost i preciznost.
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova