Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Dunlop SP Sport FastResponse DSROF 225/45 R17 91W MOE, runflat

Dimenzije guma
225/45 R17 91W  promena 
Raspoloživo
Na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
W: Dozvoljeno do 270 km/h
EAN
3188649810161
Article Number
R-197317
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
12 649,40 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 do 10 radnih dana
30 dana povratni period**
Preko 100 montažnih stanica

Vrhunska povratna sprega na putu omogućava brz odziv pri upravljanju na mokrim i suvim putevima Odlična povratna sprega na putu i brz odziv Vrhunske performanse na mokrom putu i po kišnom vremenu Kontrola visoke preciznosti pri skretanju Efikasna potrošnja goriva i velika kilometraža Odlična povratna sprega na putu i brzina odziva SP Fast Response nudi prednosti tehnologije Touch kompanije Dunlop – napredne funkcije koje pri vožnji obezbeđuju brži odziv i bolju povratnu spregu. Pljosnatiji profil gazećeg sloja omogućava da veća površina gume bude u kontaktu sa putem i time obezbeđuje precizno upravljanje na mokrim i suvim površinama. Spoj pneumatika sa naplatkom je ojačan i time poboljšana povratna sprega na putu. Vrhunske performanse u kišovitim vremenskim prilikama Uživajte u pouzdanom upravljanju na mokrim putevima. SP FastResponse ima široke kanale koji brzo raspršuju vodu u kišovitom vremenu i smanjuju rizik od akvaplaninga. Smeša gazećeg sloja sadrži velike količine silike koja doprinosi boljem prianjanju na mokrim podlogama i omogućava kraći zaustavni put prilikom kočenja. Precizna kontrola nad vozilom u krivini Zahvaljujući poboljšanoj povratnoj sprezi na putu, pneumatik se brže odziva na komande i bolje ponaša u krivini. Asimetrični gazeći sloj ima čvrst rameni blok koji održava stabilnost u krivinama. Pritisak se ravnomerno raspoređuje na celu dodirnu površinu i omogućava mirnije prelaze iz pravolinijskog kretanja u krivine. Efikasna potrošnja goriva i velika kilometraža Smeša gazećeg sloja je razvijena sa ciljem da se gubitak energije i habanje svedu na najmanju moguću meru, zato ovaj pneumatik odlikuju duži vek trajanja i manja potrošnja goriva. MRT dezeni imaju deset različitih radijusa i stoga su precizniji. Rezultat je vrlo efikasna distribucija pritiska na površinu kontakta s putem. Time se postiže miran prelaz sa vožnje pravo na vožnju u krivini i omogućavaju preciznije i progresivne reakcije. Prednosti Znatno bolja kontrola nad vozilom u svim uslovima vožnje; brz odziv na mokrom i suvom putu; poboljšana kontrola pri ulasku u krivine.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena je za dve ili više guma , uključuje PDV i troškove isporuke.
**Osim kompletnih točkova
x