Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Dunlop SP Winter Response 165/70 R13 79T DOT2015

Dimenzije guma
165/70 R13 79T DOT2015 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
T: Dozvoljeno do 190 km/h
Article Number
R-359352
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Upravo smo 12 045,50 RSD
minus 3% popust
11 684,13 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica
Ujednačene performanse u svim zimskim uslovima Ujednačene performanse na mokrim podlogama i površinama pokrivenim snegom i ledom Vrhunska vuča na snegu Odlično prianjanje po hladnom vremenu Vrhunska povratna sprega na putu Ujednačene performanse na mokrim podlogama i površinama pokrivenim snegom i ledom SP Winter Response može da odgovori na promenljive uslove vožnje u zimskom periodu. Asimetrični dezen gazećeg sloja znači da određena područja obavljaju određene zadatke, a rezultat su dobro izbalansirane performanse za vožnju na mokrim podlogama i površinama pokrivenim snegom i ledom. Vrhunska vuča na snegu Vozite samouvereno u teškim snežnim uslovima. Dezen gazećeg sloja ima dve vrste lamela koje zajedno omogućavaju dobru vuču, sigurno kočenje i stabilnu vožnju u krivinama po snegu. Odlično prianjanje po hladnom vremenu SP Winter Response koristi prednosti smeše gazećeg sloja sa velikim sadržajem silike koja ostaje elastična na niskim temperaturama i doprinoseći boljoj vuči na ledu i snegu. Vrhunska povratna sprega na putu Pri vožnji na klizavim zimskim putevima, mogućnost dobijanja povratnih informacija o stanju na putu je od presudnog značaja. SP Winter Response koristi prednosti tehnologije Touch kompanije Dunlop – kompleta naprednih funkcija koje vam omogućavaju da bolje osetite površinu puta. Uslovi za vožnju zimi mogu veoma mnogo da variraju. Od hladnih i suvih puteva do vožnje po snegu ili susnežici, ovi uslovi postavljaju visoke zahteve pred pneumatike. Dunlopov sistem sa više rubova za prianjanje direktno ispunjava ove zahteve koristeći različite tipove rubova za prianjanje u promenljivim uslovima na putevima zimi. Prednosti Ujednačene performanse u raznovrsnim zimskim uslovima.
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova