Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Firestone Destination HP 255/65 R16 109H

Firestone - 2. Marka Bridgestone, visoko kvalitetan proizvod sa srednjim segmentom asortimana cena.

Dimenzije guma
255/65 R16 109H 
Raspoloživo
Na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
EAN
3286340679312
Article Number
R-255322
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
16 065,40 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

Destination HP

Barijere postoje da budu preskočene. Zbog toga Firestone za SUV/4x4 Destination HP ima sve što vam treba da ih prevazidjete barijere pomoću Firestone-ovog pneumatika za SUV/4x4 pogon. Iskusite razliku pravog prianjanja i istinske stabilnosti, u suvim i mokrim uslovima, kilometar za kilometrom.

Jer, gde god da krenete možete računati na to da ćete stići na destinaciju.

  • Agresivan sportski izgled
  • Dobra kilometraža i otpor pri kotrljanju radi ekonomičnosti
  • Visoka stabilnost u suvim i mokrim uslovima
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova