Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Firestone Multiseason 165/65 R14 79T

Firestone - 2. Marka Bridgestone, visoko kvalitetan proizvod sa srednjim segmentom asortimana cena.

Dimenzije guma
165/65 R14 79T 
Raspoloživo
Ograničene zalihe
Gume
Celogodišnje gumeGAN
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
T: Dozvoljeno do 190 km/h
EAN
3286340798419
Article Number
R-317116
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
6 800,50 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

Multiseason

Ovih dana nikada ne znate šta se nalazi iza krivine. Čak i ako ne možete da kontrolišete vreme, najmanje što možete je da kontrolišete koje pneumatika stavljate na vašem vozilo. Upravo to obećava Firestone Multiseason: pneumatik koji je proizveden za sve sezone, čak iako su zakonski neophodni zimski pneumatici. Tako da možete uživati u udobnosti i spokojstvu jednog kompleta pneumatika koji će odgovarati zadatku bez obzira na vremensku prognozu.

  • Dodatna udobnost i ušteda jednog kompleta pneumatika, za celu godinu
  • Konstruisan za performanse u svim uslovima, tako da vas vreme nikada neće iznenaditi!
  • Usaglašen sa zakonom za zimske pneumatike u svim relevantnim državama
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova