Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Fulda Kristall Control HP2 195/50 R15 82H

Fulda - Crna. Široka. Jaka. Kvalitet produkta iz auto kuće Goodyear sa srednjim segmentom asortimana cena.

Dimenzije guma
195/50 R15 82H 
Raspoloživo
Na lageru
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
EAN
5452000488596
Article Number
R-319428
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
7 957,30 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

Fulda Kristall Control HP2

Novi pneumatik visokih performansi za surove zimske uslove

  • Odlična kontrola na snegu
  • Odlične performanse prianjanja na putevima zimi
  • Velika kilometraža

Ključne prednosti

Tehnologija Snow Catcher
Odlična kontrola na snegu. Centralni kanali pneumatika zajedno obrazuju isprepletenu mrežu koja hvata sneg tokom vožnje i tako omogućava vožnju čak i u teškim snežnim uslovima.

3D Bubble Blades
Odlične performanse prianjanja na putevima zimi. Ravni žlebovi na površini gazećeg sloja omogućavaju veću zapreminu gume. U kombinaciji sa 3D lamelama, ova karakteristika omogućava čvršće blokove za bolju kontrolu na suvim putevima.

Zimska smeša polimera i višestruki AquaFlow kanali
Odlična kontrola na vlažnim putevima zimi. Voda se apsorbuje i raspršuje na efikasan način.

Ravna i široka šupljina (Schwartz, Breit, Stark)
Velika kilometraža. Pruža optimizovan oblik otiska sa ravnomernom raspodelom pritiska, što omogućava ravnomerno habanje pneumatika.

Projektovana tehnologija smeše i lagana konstrukcija
Smanjena potrošnja goriva.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova