Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Fulda Kristall Control SUV 215/60 R17 96H

Fulda - Crna. Široka. Jaka. Kvalitet produkta iz auto kuće Goodyear sa srednjim segmentom asortimana cena.

Dimenzije guma
215/60 R17 96H 
Raspoloživo
Na lageru
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
EAN
5452000487896
Article Number
R-349325
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
14 392,50 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

Fulda Kristall Control SUV

Pneumatik visokih performansi za SUV vozila namenjen surovim snežnim uslovima.

  • Odlična kontrola na snegu
  • Poboljšana stabilnost SUV vozila
  • Velika kilometraža

Ključne prednosti

Učvršćivači blokova na pneumaticima za SUV vozila
Izbočine između centralnih blokova obezbeđuju pojačanu čvrstinu gazećeg sloja za bolju stabilnost SUV vozila na suvim putevima.

Tehnologija SnowCatcher
Centralni kanali pneumatika zajedno obrazuju isprepletenu mrežu koja hvata sneg tokom vožnje i tako omogućava vožnju čak i u teškim zimskim uslovima, uz izvanrednu kontrolu na snegu.

3D Bubble Blades
Ravni žlebovi na površini gazećeg sloja omogućavaju veću zapreminu gume. U kombinaciji sa karakteristikom 3D bubble blade, to obezbeđuje snažnije blokove za bolju kontrolu na suvim putevima, kao i odlične performanse na snegom prekrivenim putevima.

Pruža optimizovan oblik otiska sa ravnomernom raspodelom pritiska, što omogućava ravnomerno habanje pneumatika
Ravna i široka kontura (Schwartz, Breit, Stark) pruža veliku kilometražu.

Tehnologija smeše – lagana konstrukcija
Kontrola gubitka energije omogućava smanjenu potrošnju goriva.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova