Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

General Euro Van 2 215/65 R16C 109/107T dupla oznaka 106T

Dimenzije guma
215/65 R16 109/107T  promena 
Raspoloživo
Na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
T: Dozvoljeno do 190 km/h
EAN
4032344810386
Article Number
R-351218
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
11 981,90 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 days return policy**
Preko 100 montažnih stanica

Moćni pneumatik za venove

Letnja guma za laka tovarna vozila. Laka za rukovanje. Sigurna na mokrom. Odlične karakteristike pri akvaplaningu. Rođen u Americi, General Tire ima u ponudi proizvode za sve tipove vozila, sva godišnja doba i sve terene. Bezbedan na mokrim putevima radi smanjenog rizika od akvaplaninga. Savršeno odgovara modelima: Mercedes Sprinter, Ford Transit i Iveco Daily.

Prednosti:

Tri velika bočna kanala učinkovitije odvajaju vodu, te tako smanjuju rizik od akvaplaninga i garantuju sigurnu vožnju po mokrom putu. Kompaktni i čvrsti blokovi, koji raspoređuju uzdužno i bočno opterećenje, poboljšavaju rukovanje i skraćuju kočenje. Manja buka. Ravna površina garantuje ravnomerno habanje, te samim tim duži životni vek gume.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova