Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

General GRABBER AT 245/70 R16 111H XL , sa rebrom felne

Dimenzije guma
245/70 R16 111H XL , sa rebrom felne 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Celogodišnje gumeGAN
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
EAN
4032344805696
Article Number
R-351219
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
19 991,60 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

General GRABBER AT

Nova dimenzija osećaja na off-road terenu

Za SUV vozila i Pick-up kamione. General Tire pneumatik za sve terene se zove Grabber AT. On pruža snažno prijanjanje i odlično upravljanje, kako na putu, tako i na off-road terenu. Rođen u Americi, General Tire ima u ponudi proizvode za sve tipove vozila, sva godišnja doba i sve terene. Izuzetna trakcija i odličan odziv na volanu na off-road terenu.

Savršeno odgovara modelima: Land Rover Discovery, Chevrolet Tahoe i VW Amarok.

Guma za terenska vozila s pogonom na sva četiri točka i za sve terene. Odlikuje je odlična trakcija na putu i izvan njega.

Prednosti:

Trakcija i pilotiranje van puta zahvaljujući dobrom prenosu bočnih i uzdužnih sila preko pročica, koje su malo pomerene na ramena gume i preko ugaonih pločica sa zarezom na sredini. Trakcija na blatnjavom terenu je zagarantovana zahvaljujući samočišćenju, koji se kreće od sredine ka ramenima gume. Robustna površina gazećeg sloja garantuje zaštitu od oštećenja čak i na neravnom tlu. Guma ima smanjen rizik od akvaplaninga zahvaljujući neisprekidanom rebru i pločicama s lamelama.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova