Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Maxxis Premitra 5 195/50 R16 88V XL

Dimenzije guma
195/50 R16 88V  promena 
Raspoloživo
Ograničene zalihe
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
V: Dozvoljeno do 240 km/h
EAN
4717784317656
Article Number
R-296736
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
8 131,00 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 do 10 radnih dana
30 dana povratni period**
Preko 100 montažnih stanica

добне гуме високих перформанси са оптимално руковање криве и добре мокром грип

Спољни раме блок шема омогућава савршену усмјерену стабилност и скретања руковање. Страигхт, у центру гроове и профил лук на рамена блокова смањењу буке и вибрација. Четири ободу са танким унутрашњим жљебова побољшати запремину воде и отпорност на хидропленинга. Побољшана отпор котрљања се добија мулти-гап профилом. Централне бразде побољшање праву трчања стабилност при великим брзинама и обезбеди оптимално руковање.

  • Спољни профил раме блок за савршену стабилношћу и кривинама руковање
  • побољшати четири ободу са танким интерним жљебова, вода померање
  • профиле мулти-тла са смањеним отпором котрљања за значајном смањењу буке
  • повећавају централне утора, покретачка стабилност при великим брзинама

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena je za dve ili više guma , uključuje PDV i troškove isporuke.
**Osim kompletnih točkova
x