Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Nankang ICE ACTIVA Ice-1 205/65 R16C 107/105Q

Dimenzije guma
205/65 R16C 107/105Q 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
Q: Dozvoljeno do 160 km/h
EAN
4717622047868
Article Number
R-346578
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
14 132,00 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

Nankang Ice Activa Ice-1 gume su dizajnirane da postignu visoke performanse na snežnim i ledenim putevima u Severnoj Evropi.

Dizajn centralnog rebra i usmereni šablon niti povećavaju pravolinijsku stabilnost i manevrisanje na snežnom pokrivaču. Mrežasti dizajn žlebova poboljšava prijanjanje na snežnom pokrivaču.

Reckaste 3D šare na centralnom delu poboljšavaju čišćenje snega i leda, a takođe ojačavaju šare bloka i stabilnost prilikom pravolinijske vožnje.

Pravougaone 3D šare na obodima guma povećavaju jačinu blokova i sprečavaju deformisanost kontrole prilikom upravljanja i kočenja, te se povećava bezbednost prilikom vožnje.

Dizajn nepravilnih rupica duž ivica niti pospešuje trenje i trakciju na ledenim putevima nakon instalacije eksera za sneg.

Optimizovane pozicije rupica za eksere duž šara pospešuju trenje i trakciju na ledenim putevima.

Specijalna formula silikata je primenjena kako bi se poboljšale performanse guma prilikom vožnje na ledenim i snežnim putevima.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova