Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Nokian Hakka Blue 205/65 R15 99V XL DOT2014

Dimenzije guma
205/65 R15 99V  promena 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
V: Dozvoljeno do 240 km/h
Article Number
R-331919
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
11 443,10 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 days return policy**
Preko 100 montažnih stanica

Visokih performansi Nokian hakka prava letnja guma vešto uspeo i brzo prilagoditi situaciji na putu u letnjem mesecima.Prilagojena za sve vrste puteva, najnoviji član Hakka letnji pneumatik nudi najbolju moguću atrakciju i preciznu upravljivost.Nova mokro plastifikaciju tehnologije i nagnutim žljebova, Nokian Hakka Plava da hvata i neka ga zaustavi skoro metar kraći od tradicionalnih gumama brzinom od 80 km / h na kiši natopljene putu. Ova nova guma specijalno dizajniran za visoke voziti automobile i sa zdravim razumom i pažljivog vožnje, beskompromisna nudi sigurnu i udobnu vožnju od prvih trenutaka proleća do kasno u jeseni.Zelo niskim otporom kotrljanja daje rezultate u potrošnji goriva je među najnižima u svojoj klasi.

Nove inovacije da poveća trakciju u mokar. Prema istraživanju, kiša je fenomen koji izaziva najviše saobraćaj nesreč.Ključni faktor je gubitak vučnih guma ili opasnom akvaplaning, koji mogu brzo pretvoriti u vozač putniku. - Optimizacija kontakta sa puta i razvoj Nokian Hakka Blue strukture, mi smo želeli najbolje moguće prianjanje na mokrem.Pika izuzetna mokri prianjanje i akvaplaning otpor inovacija, koja efikasno uklanja vodu između pneumatika i puta, kao i komponenta gazišta kaže direktor Razvoj Supa Pirhonen (Nokian Tires). Lopatice Nova tehnologija efikasno sisa vodu izmedju gume i puta, i fokusira se na guma kanalima. Ovo omogućava Nokian haka Plava, do najveće kolo u vlažnim i čvrst stisak na putu.

Da biste sprečili akvaplaning, odvojeni kanali formirani u bočnim žlebovima na unutrašnjoj površini gazećeg sloja vode rami.Pretok je ubrzan sa četiri širokim žlebovima. Poliranje žlebovi poboljšava elegantan izgled pneumatika. Prema uporednim testovima, koje su napravljene od Nokian, Nokian haka Plava ima kočenja od 39,5 metara brzinom od 80 km / h. To je do 0,8 m manje od tradicionalnih guma. Eko-prijateljski guma, udobna vožnja. Nova smeša gazećeg sloja, kombinacija silicijuma i bornim olja.Skrbno izabranog kombinacija poboljšava prijanjanje na vlažnim na vrlo niskom temperaturah.Borovo ulja dodaje smesa smanjuje temperaturu Nokian Hakka Blue smanjenjem trenja zbog molekularne pokretu. To znači da Nokian haka Plava odličan izbor za mnogo vremena. Konačni rezultati su bili niži toplotu i otpor kotrljanja.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova