Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Nokian Rotiiva HT LT265/70 R17 121/118S 10PR

Dimenzije guma
265/70 R17 121/118S  promena 
Raspoloživo
Ograničene zalihe
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
S: Dozvoljeno do 180 km/h
EAN
6419440293264
Article Number
R-276836
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
22 397,70 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 do 10 radnih dana
30 dana povratni period**
Preko 100 montažnih stanica

Nokian Rotiiva HT

Univerzalna letnja guma Nokian Rotiiva HT može pouzdano izdržati udare na različitim putevima. Ta specijalna guma pruža izuzetno ugodno upravljanje i čvrsto prianja na asfalt, a i na šljunak. Gumena smesa veoma je otporna na trošenje i rezove i ona obezbeđuje odličnu trajnost. Posebno dizajnirana za teška vozila SUV tipa 4WD i za kamionete.

  • Udobno i stabilno upravljanje
  • Bezbedna na različitim površinama i pod različitim vremenskim uslovima
  • Gumena smesa prilagođena je posebno robusnoj upotrebi i jako je otporna na trošenje

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena je za dve ili više guma , uključuje PDV i troškove isporuke.
**Osim kompletnih točkova
x