Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Nokian WR A3 235/45 R19 99V XL

Dimenzije guma
235/45 R19 99V  promena 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
V: Dozvoljeno do 240 km/h
EAN
6419440287799
Article Number
R-241948
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
28 192,60 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 do 10 radnih dana
30 dana povratni period**
Preko 100 montažnih stanica
Guma Nokian VR A3 je optimizovan za veće i moćnije vozila. Obezbeđuje precizan i veoma odgovorna prilikom vožnje pri većim brzinama. Struktura Nanobase gume poboljšava upravljač odgovor vozila tokom skretanja , kada se menja trake i izbegavanja. Guma sa jakim stiskom je odlična za kontrolu na klizavim podlogama i puteva u ekstremnim uslovima. Nova struktura takođe smanjuje štetne pregrevanja pneumatika , što je rezultiralo nižim otporom kotrljanja , čime se smanjuje potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova ugljen-dioksida . • Izuzetno dobar grip i rukovanje u svim zimskim uslovima • stabilan i može da se kontroliše na višim brzinama • Izuzetno glatka gume prianja na površinu puta štiti okolinu i štedi gorivo
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena je za dve ili više guma , uključuje PDV i troškove isporuke.
**Osim kompletnih točkova
x