Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Nokian eLine 2 195/65 R15 95H XL

Nokian - Proizvodjač guma iz Finske, visoko kvalitetan proizvod iz srednjeg segmenta asortimana cena, stručnjak za zimske gume.

Dimenzije guma
195/65 R15 95H XL 
Raspoloživo
Na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
EAN
6419440214610
Article Number
R-303012
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
9 930,00 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica
Možete kupiti brendu Bridgestone, Continental sa malom razlikom u ceni:

Nokian eLine 2

Ultimativna zelena bezbednost

Letnja guma Nokian eLine 2 ocenjena sa AA za automobile srednje klase osigurava pouzdane vrhunske performanse pod svim vremenskim uslovima. Ona ima najbolju moguću klasu A po pitanju kategorija prianjanja na mokrom i potrosnja goriva na osnovu znaka EU za gume. Precizan osećaj kod vožnje i optimalna udobnost mogu se osetiti i videti od prvih trenutaka proleća pa sve do kasne jeseni. Jedinstvena inovacija, tehnologija Coanda od firme Nokian Tyres, sprovodi i ubrzava odstranjivanje vode između gume i puta, čime se efikasno sprečava proklizavanje na vodi.

  • Ultimativna kontrola na mokrom putu
  • Jedinstveni zeleni motorni pogon, ušteda goriva i do 0,6 litara na 100 km
  • Vrhunska ugodnost pri vožnji kod svake brzine

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova