Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Pirelli P 7 215/50 R17 91W

Dimenzije guma
215/50 R17 91W 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
W: Dozvoljeno do 270 km/h
EAN
8019227157383
Article Number
R-128334
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
17 668,10 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica
Model dizajniran prvenstveno za najnoviju generaciju sportskih automobila srednje do velike snage , P7 predstavlja doprinos performansama u mokrom , precizan u zavojima , siguran prilikom kocenja i , iznad svega , dozivotna sposobnost odrzavanja ove karakteristike . Nova guma odrzava legendarno ime P7 - reli prvak sveta , preteca ultra - visokih performansi guma automobila koji su izvedeni iz motorsporta . P7 , zajedno sa P6 , obiljezava uvođenje nove generacije guma postavljenih na vrhu raspona od strane P6000 porodice . P7 je atraktivan asimetrican dizajn . Spaja stil sa agresivnim izgledom . Guma je korak napred u aktivnoj sigurnosti i sa voznim osobinama zahvaljujuci usvajanju ' step ' ( bezbednost od tehnicki projektovanog profila ) i ' ELRR ' ( dodatno niski otpor kotrljanja ) , patentirani sistem promovisanjem vise skladnu interakciju između raznih performing komponente guma . Rezultat je guma na snazi na mokrom tlu , pri kocenju , skretanju i udobna na dugim putovanjima .
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova