Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Pirelli W 210 SottoZero 215/55 R18 95H

Dimenzije guma
215/55 R18 95H 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
EAN
8019227181807
Article Number
R-158282
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
22 923,40 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica
Možete kupiti brendu Bridgestone, Continental sa malom razlikom u ceni:
Dezen gazećeg sloja , kuciste slozenih struktura su odlicne specificnosti za upotrebu u niskim temperaturama . U suocavanju ovog znacajnog izazova , Pirelli je ohrabren odlicnim rezultatima sa testa poslednjih zimskih guma , a trijumfovali zahvaljujuci tehnologiji i iskustvu stecenom kroz učešće u trkama . Dizajn Vinter Sottozero postavlja nove standarde performansi za zimske gume , povecava sigurnost i uzitak u voznji . Duboki dijagonalni kanali , Sottozero gazećeg sloja smanjuju buku uz pomoc posebno dizajniranih blokova , poboljsavaju akusticnu udobnost i kvalitet otpora kotrljanja . Siroke , duboke uzduzne brazde s diferenciranim profilom omogucuju drenazu , cak i pri velikim brzinama , cime se smanjuje akvaplaning . Rameni blokovi daju izuzetnu bocnu krutost omotacu kada pod opterecenjem pri zavojima , podizu granice prijanjanja i obezbeđuju precizno upravljanje kroz iznenadne promene u smeru .
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova