Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Star Performer HP 1 205/65 R15 94V

Star Performer - Top proizvod visoke performanse, eksluzivne marke, nepobediv odnos cena/ performanse

Dimenzije guma
205/65 R15 94V 
Raspoloživo
Na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
V: Dozvoljeno do 240 km/h
EAN
4717622030471
Article Number
R-305770
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
7 279,00 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

Star Performer HP

Ali veličina 15 inča je takođe pogodna za mnoge male automobile. Star Performer je vlasnički zaštitni znak Delticom AG i pruža odličan odnos cena-performanse. Sa HP ćete dobiti letnju gumu koja obezbeđuje sigurnost čak i na mokrim putevima i mnogo udobnost u vožnji u svakom trenutku. Kupci na Tiretest.com posebno hvale njenu malu potrošnju goriva. Visoko kvalitetne gume koje nude optimalno prijanjanje i vuču na mokrim putevima, ali i preciznu upravljivost i stabilnost u krivinama.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova