Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Uniroyal RainSport 2 255/40 ZR17 94W

Dimenzije guma
255/40 ZR17 94W 
Raspoloživo
Ograničene zalihe
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
W: Dozvoljeno do 270 km/h
EAN
4024068001157
Article Number
R-372836
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
15 012,90 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

Prednosti gume RainSport2 : Povećana bezbednost protiv akvaplaninga . Hvala rebra gazećeg konveksna u formi, RainSport 2 daje bolju drenažu, poboljšava 3D strukturu. Kraći put zaustavljanja na mokrim i suvim putevima , što je jedan od glavnih karakteristika novog Uniroial RainSport sekunde Vaše vozilo omogućava brz stajalište na mokrim i suvim putevima. U vlažnim gazeći rebara , konveksna u formi , pa i raspodelu pritiska preko kontakt području. Na mokrim putevima nudi bolje grip gornje slojeve puta, zahvaljujući novom jedinjenja gume 'Red Hot - silicijuma '. Manje habanje strane , zahvaljujući VAI (Visual Poravnanje Indikator) , omogućava duži život pneumatika . Guma ima šare habanja pokazatelje o stranama, kako bi se sprečilo praznine u reglaža trapa i / ili nagiba . Eventualne greške takođe može brzo ukloniti iduži život.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova