Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Viking SnowTech II 225/50 R17 98H XL sa rebrom felne

Dimenzije guma
225/50 R17 98H XL sa rebrom felne 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
H: Dozvoljeno do 210 km/h
EAN
4024069623945
Article Number
R-264679
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
14 693,40 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica
The Snow Tech II jedinstvenog V -oblika gazećeg sloja garantuje zadovoljstvo u vožnji i sigurnost. -Silicijumska tehnologija gazećeg sloja podržava jačine u svim zimskim disciplinama. - Savršena trakcija omogućava kratko kočenje. - Optimizovan otpor kotrljanja. - Snow Tech II je izuzetno ekonomična zimska guma. Performanse na snegu i ledu. U fokusu : Usmereni u obliku slova V dezen gazećeg sloja sa većom dužinom i gustinom ivica. Efekti: Smanjuje nagomilavanje snaga u uzdužnom i poprečnom pravcu. Prednosti : Veoma dobre karakteristike upravljanja i zimske performanse. Proklizavanje U fokusu : U obliku slova V dezen gazećeg sloja i široki bočni kanali u ramenom odeljku. Efekti: Odlično skupljanje vode i vrlo dobra vodena disperzija. Prednosti : Poboljšana bezbednost kod proklizavanja. Otpor kotrljanja U fokusu : Otpor kotrljanja gume - optimizovan dizajn. Efekti: Minimizirana sqavitljivost gume znači smanjen gubitak energije prilikom kontakta sa putem. Prednosti : Visoka ekonomičnost, zahvaljujući smanjenoj potrošnji goriva. Rukovanje / kočenje na suvim putevima U fokusu : Lamela V oblika sa širokim i kompaktnim ramenima blokova. Efekti: Povećana ukrućenost bloka u bočnom i uzdužnom pravcu zbog blokiranja lamele i kompaktnosti bloka. Prednosti : Dobro rukovanje i kočenje na suvim putevima sa poboljšanim karakteristikama na snegu.
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova