Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Viking TransTech II 195/70 R15C 104/102R 8PR

Dimenzije guma
195/70 R15C 104/102R 8PR 
Raspoloživo
Na lageru
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
R: Dozvoljeno do 170 km/h
EAN
4024069547135
Article Number
D-118540
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
6 860,50 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica
VAN gume Novi CitiTech II i TransTech II gazišta kombinuju najmoderniju tehnologiju sa dobrim cenama i performansama . To je ono što vozači vole, naš Viking : uvek na pobedničkoj stazi! -Nova VAN guma za kombi i lake kamione. -Odlična bezbednost na putevima, čak i sa teškim opterećenjima. - Poboljšana udobnost u vožnji, zbog niskog nivoa buke. Bezbednost na suvim putevima U fokusu : - Zatvorena ramena sa kompaktnim duplim papučicama i čvrste strukture spojne ušice u centru gzećeg dela, zajedno sa uzdužnim i bočnim lamelama. Dejstvo: - Optimizira krutost gazećeg sloja i povećava stabilnost u perifernim spojnimusicama, plus idealno pozicionira kontaktne ivice. Korist : - Poboljšanje karakteristika upravljanja na suvim putevima i kraći put zaustavljanja. Bezbednost na mokrim putevima. U fokusu : -Tri široa poprečna žleba u obodu gazećeg centra i zakrivljeni bočni žlebovi u ramenu. Dejstvo: - Efikasno raspršavanje vode u uzdužnom smeru i bočno. Korist: -Visok nivo bezbednosti i zaštite od proklizavanja. Kilometražni učinak U fokusu : Ravna - kontura gume i optimalno habanje jedinjenja. Dejstvo: - Ravnomerno smanjenje habanja zahvaljujući širem otisku. Korist : - Veoma ekonomičan, zahvaljujući dugom veku trajanja. Buka i udobnost Dejstvo: -Čak smanjuje nivo buke kroz eliminaciju frekventnih pikova Korist : - Poboljšana udobnost vožnje , zahvaljujući niskom nivou buke.
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova