Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Vredestein Comtrac 215/60 R16C 108/106T

Dimenzije guma
215/60 R16 108/106T  promena 
Raspoloživo
Ograničene zalihe
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
T: Dozvoljeno do 190 km/h
EAN
8714692226250
Article Number
R-180958
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
16 546,90 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 do 10 radnih dana
30 dana povratni period**
Preko 100 montažnih stanica

Brzina, sigurnost i održivost, i neka se ne zaboravi, udobnost. To je onoključno ima Comtrac Vredestein van gumu. Comtrac Vredestein je razvio kao odgovor na zahtev za gume i kombinuje zajedničke karakteristike pneumatika putničkog automobila na performanse guma za komercijalna vozila. Izvanredna struktura osigurava dapneumatik dobro opremljena za teške rad. Štaviše, Comtrac takođe nudi odličnu udobnost i sigurnost. Vredestein Comtrac - pouzdan, izdržljiv gume sa modernim izgledom.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena je za dve ili više guma , uključuje PDV i troškove isporuke.
**Osim kompletnih točkova
x