Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Vredestein Comtrac Winter 235/65 R16C 115/113R

Vredestein - Proizvodjač guma iz Holandije iz srednjeg segmenta asortimana cena

Dimenzije guma
235/65 R16C 115/113R 
Raspoloživo
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
Gume
Zimske gumeWi
M+S karakteristika
sa simbolima pahuljice
Brzina
R: Dozvoljeno do 170 km/h
EAN
8714692159732
Article Number
R-132885
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
Ovaj proizvod trenutno nemamo na lageru
21 515,70 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica

Zimska guma Comtrac ima usmerejni profil, zajedno sa dva velika periferija slota obezbeđuju odličnu vodu drenažu i sprečava akvaplaning . Broj ZigZag lamela u blokovima gazećeg sloja pneumatika su dizajnirani da se lako ispušta blato i vodu. Pored toga,jedinstveni dizajn gazećeg sloja sa posebnom sastojak obezbeđuje kraći put zaustavljanja i bolje ubrzanje u zimskim uslovima. Robusni blokovi na gornjoj strani igraju ključnu ulogu u krivinama , a posebno u slučaju teškog tereta. Njihova specijalna struktura garantuje optimalno prijanjanje . Istovremeno Comtrac Zimske gume ima prelepu izgled koji odgovara najvišim estetskim vlasnicima kriterijum savremenih kombija. Karakteristike: - Orijentisan profil sa cik-cak lopaticama - Jedinstveni sastojak gazećeg zimske gume - Robusni blokovi na gornjoj strani ičelične armature traka u bočnom zidu pneumatika - Postojiširok spektar dimenzija i brzine kategorije R T Prednosti : - Dobro vađenje vode, blata i snega - Izuzetno tiho i udobno gume - Kraći put zaustavljanja i bolje ubrzanje u zimskim uslovima - Neposredno odgovor na promene u pravcu kretanja , odlično prijanjanje u krivinama i dobru stabilnost - Idealan za lake današnjih kamiona sa maksimalnom brzinom do 190km / h.

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova