Nudimo samo gumu. Ukoliko se pojavi slika gume ili felne, ona je samo simbolična.

Vredestein Sportrac 5 215/55 R16 97V XL

Vredestein - Proizvodjač guma iz Holandije iz srednjeg segmenta asortimana cena

Dimenzije guma
215/55 R16 97V XL 
Raspoloživo
Ograničene zalihe
Gume
Letnje gumeSo
Brzina
V: Dozvoljeno do 240 km/h
EAN
8714692261176
Article Number
R-380627
DEX
Za pitanja ili nedoumice molim vas, kontaktirajte nas na autogume_rs​@delti.com
12 455,30 RSD
Besplatna dostava*
Dostava od 7 - 10 radnih dana
30 dana rok za vraćanje robe**
Preko 100 montažnih stanica
VIDEO

SPORTRAC 5 je izuzetno tiha i udobna guma, razvijen u saradnji sa Giugiaro . Guma je stabilna i povremene, što znači odličnu upravljivost na mokrim i suvim putevima . Čak površinski pritisak sa niskim vazduha u kombinaciji sa asimetričnim kanalima obezbeđuje optimalno prijanjanje i kraći kočionu razdaljinu. Suptilne kanala u centralnom delu gazećeg sloja sa optimalnim pneumaticima dubina dati još više energetske efikasnosti. Pored toga,guma ima potpuno čak nose obrazac. Nizak nivo buke .

Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti
Etiketa za gume / Klasa učinkovitosti

Evropska unija je pod rednim brojem CE 1222/2009, propisala da sve gume za automobile i teretna vozila proizvedene nakon 1. jula 2012. godine uključuju EU standarde odnosno da moraju da imaju nalepnice koje ukazuju na tri radne karakteristike (performanse): potrošnju goriva klasifikovanu od A do G, prianjanje klasifikovano od A do G i emisiju buke u decibelima.

Kategorije guma pod uticajem ove regulacije su: protektirane gume, profesionalne off-road gume, trkačke/sportske automobilske gume, kao i specijalne gume dizajnirane za poboljšano prianjanje kao što su MAG, T-tip privremene rezervne gume, gume za automobile proizvedene pre 1990. godine, gume sa najvećom maksimalnom brzinom od 80 km/h, gume sa felnama prečnika manjeg ili jednakog 254mm i veće ili jednake 635mm.

Uloga ovih oznaka jeste da sa jedne strane promovišu ekonomsku i ekološku efikasnost u prometu kao i bezbednost u saobraćaju, a sa druge strane da pomognu potrošačima da naprave pravi izbor guma osiguravajući određeni stepen transparentnosti proizvoda. Ipak, oznaka je kritikovana jer pokazuje vrlo ograničen broj obeležja. Stručnjaci tvrde da gume imaju mnogo više mogućnosti koje su važne i relevantne za bezbednost na putu, uključujući, svojstva akvapleninga, stabilnost vozila, radni vek, svojstva proizvoda na mokrim i suvim putevima kao i ponašanje na na snegu.

Proizvođači guma ukazuju da rezultati testova iz različitih institucija i specijalizovanih časopisa treba da ostanu važan izvor informacija za krajnjeg potrošača jer se fokusiraju na ocene i široku paletu kao i na svojstva i osobine guma.

*Cena uključuje PDV i troškove dostave pri naručivanju 2 ili više guma.
**Osim kompletnih točkova