Status narudžbine x
Odjavi se

0800 300 1190800 300 119

Opšta pravila I uslovi kupovine

Komunikacija elektronskim putem

Kada posetite Internet prodavnicu "autogume.rs" ili nam pošaljete email poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasni ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema vama će biti putem elektronske pošte (e-mail) ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Izjava o zaštiti privatnosti

U ime Internet prodavnice "autogume.rs" obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Delticom OE SRL- Ogranak u Novom Sadu (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), tekstovi, fotografije, logotipi, audio i softver su vlasništvo Internet prodavnice “autogume.rs” ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti kompanije Delticom OE SRL- Ogranak u Novom Sadu. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na "autogume.rs" smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Cene proizvoda

Delticom OE SRL- Ogranak u Novom Sadu, firma pod cijim je vlasnistvom online prodavnica “autoume.rs”, je obveznik PDV-a. Sve cene na našem sajtu iskazane su sa PDV-om (uključuju porez) i kompletnim troskovima carine I dostave na zeljenu adresu kupca, na celoj teritoriji Srbije.
Gume koje se isporučuju, pakuju se u paketu po dve gume. Ukoliko naručite samo jednu gumu, samo u ovom slučaju, kupac je dužan da doplati sumu od 1800,00 RSD za troškove dostave što će mu biti jasno prikazano I na predračunu.

Radno vreme

Radno vreme Online prodavnice "autogume.rs” je 24 časa. Ukoliko niste u prilici da izvršite samostalno porudžbinu ili vam nedostaju informacije, molimo da kontaktirate našu tehničku službu u periodu od 06-22h, od ponedeljka do petka, putem telefona ili e-maila. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan, o čemu ćete biti obavešteni.
U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obavešteni.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

Delticom OE SRL zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Cene na nasem sajtu se azuriraju svakodnevno u zavisnosti od udaljenosti lagera, troskova dostave itd. Posetioci "autogume.rs" nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

Uslovi kupovine na internet prodavnici "autogume.rs"

"autogume.rs" je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji. Detaljni uslovi kupovine navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu:

 

§ 1 Naručvanje

Za naručivanje proizvoda iz ponude Internet prodavnice www.autogume.rs potrebno je da ispratite sledeće korake:

 1. Pronalaženje proizvoda koji želite da kupite

 2. Pregled Korpe

 3. Unos podataka o naručiocu i mestu isporuke

 4. Izbor načina plaćanja

Nakon poslednjeg koraka I potvrde na ekranu da je porudžbina poslata, automatski ćete primiti potvrdu porudžbine sa detaljnim podacima o poručenom proizvodu, adresi dostave I detaljima za uplatu.

§ 2 Plaćanje

www.autogume.rs podržava sledeće načine plaćanja:

   • Plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje narudžbenice kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom.

   • Plaćanje platnim karticama

Plaćanje platnim karticama. Jednostavno plaćanje platnim karticama. Primamo Visa , MasterCard, Maestro, American Express. Ovaj način plaćanja podrazumeva da se nakon potvrde porudžbenice sredstva rezervišu na Vašoj kartici. Nakon što sredstva budu rezervisana na kartici, a roba bude otpremljena i poslata kurirskom službom, novac će biti naplaćen sa platne kartice. Očekivani period otpremanja paketa je u roku 2 radna dana, u slučaju kada su gume dostupne na lageru.

   • Uplatnicom na šalteru banke ili pošte

Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde narudžbenice na šalteru banke ili pošte izvršite uplatu iznosa sa narudžbenice na naš račun. Gume isporučujemo nakon prijema uplate. Nakon izvršene uplate pošaljite nam faksom kopiju naloga za plaćanje na broj ispod . Naši Bankovni detalji su:

   • Plaćanje na rate putem administartivne zabrane

Pravo na kupovinu robe na rate ostvaruju kupci koji su zaposleni na neodređeno vreme. Kupovina na rate se vrši putem administrativne zabrane.
Više informacija dobićete klikom na link Plaćanje na rate putem administartivne zabrane


Fiskalni registracioni kod:

 

Bankovni račun:
Societe Generale Banka Srbija AD, Beograd
Broj računa (IBAN):
RSD: 2750010222879411 25

Napomena:

Ukoliko ne izvršite plaćanje po narudžbenici u roku od 7 dana od dana njenog kreiranja, ista će biti stornirana.

§ 3 Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

§ 4 Isporuka

Mi smo pojednostavili kupovinu guma . Uštedite vreme i novac, a mi ćemo Vam dostaviti gume na vrata. Ako vam je potrebna usluga montaže, nudimo Vam niz kompanija u vašoj blizini koje mogu da vam montiraju gume a možete ih pronaći na našoj online prodavnici.

Izaberite između dve vrste isporuke:

 1. Isporuka guma na vaša vrata. Gume isporučujemo na adresu na koju šaljemo i fakturu. Gume možete montirati sami, ili možete pozvati servis (Montažnu Stanicu).

 2. Gume mogu biti isporučene na alternativnu adresu. U ovom slučaju, navedite adresu za isporuku, i lice ovlašćeno da primi gume u vaše ime.


Dostavu pošiljki vrši kurirska služba i moguća je samo na teritoriji Srbije bez Kosova. Dostava naručenih proizvoda iz narudžbenice se obavlja po evidentiranju vaše uplate, ukoliko niste odabrali opciju plaćanje pouzećem.
Normalno vreme isporuke je između 7 i 10 radnih dana. 90 % naših naloga se isporučuju u toku 10 radnih dana ( UPOZORENJE! Vreme isporuke zavisi od raspoloživosti guma na lageru).
Ako imate pitanja o vremenu isporuke, nemojte oklevajte već nas kontaktirajte na autogume_rs@delti.com .
Ukoliko vas kurir ne pronađe na adresi pokušaće da vas kontaktira na broj telefona koji ste nam ostavili u formi porudžbenice. Isporuka se pokušava 2 puta, posle čega se proizvod vraća Delticom OE SRL- Ogranku u Novom Sadu. Ukoliko niste sigurni da ćete u periodu isporuke biti na adresi isporuke, preporuka je da se ostavi adresa na kojoj je moguće isporučiti proizvod.

§ 5 Reklamacije

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu budite slobodni da nas kontaktirate, budite sigurni da smo spremni i sposobni da rešimo svaku nastalu situaciju.

eMail: autogume_rs@delti.com ili
Telefon: 0800 300 119
Pošta: Sentandrejski put 117g, 21000 Novi Sad
Delticom OE SRL- Ogranak u Novom Sadu

 

§ 6 Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio platnom karticom, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Delticom OE SRL ogranak u Novom Sadu je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. U slučaju da nam morate vratiti robu, zadržavamo pravo da odbijemo povrat kupovne cene do povratka robe. Rado ćemo pokupiti robu za Vas. Međutim, želimo da istaknemo da vršimo samo 1 (jedan) uspešan pokušaj preuzimanja robe. Ako je uspešno izvršen, mi snosimo troškove vraćanja robe. U slučaju da ne dođe do preuzimanja robe po Vašoj krivici, te tako ne dođe do uspešnog pokušaja preuzimanja robe - ističemo da nam robu trebate poslati ili predati neposredno, a najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada je pokušaj preuzimanja izvršen. U tom slučaju Vi snosite troškove povratne pošiljke. Rok je ispoštovan ako robu pošaljete prije isteka roka od četrnaest dana od datuma prvobitnog pokušaja preuzimanja robe.

§ 7 Povraćaj kupljene robe ( rok od 30 dana )

Želimo da budete zadovoljni svim našim isporukama. Zato možete sve proizvode koje ste kupili kod nas da stornirate u roku od 30 dana. Ova mogućnost prevazilazi zakonske uslove, prema kojima se pravo na odustajanje odobrava samo u roku od dve nedelje po prijemu proizvoda. Od našeg dobrovoljnog 30-dnevnog roka za vraćanje robe, kao i od zakonske mogućnosti odustajanja izuzete su isporuke proizvoda koji su napravljeni prema specifikaciji kupca. Ovde, pored ostalog, spadaju sve isporuke kompletnih točkova, koje namenski proizvedemo za jednog kupca tj. vozilo. Vraćanje kompletnih točkova vrši se bez pravne obaveze od strane firme Delticom OE SRL, i to isključivo uz plaćanje ugovorom predviđenih manipulativnih troškova u paušalnom iznosu od 120,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, za komplet od 4 točka.
Međutim, naša ponuda vraćanja ne uključuje troškove slanja. To znači da kod ugovora potrošačima koji odustanu posle isteka zakonskog roka (od 15 do 30 dana) paušalno naplaćujemo troškove slanja. Preduzetnici, načelno, snose troškove slanja. Ostale informacije, naročito u vezi sa visinom troškova slanja i našim 30-dnevnim rokom vraćanja, naći ćete na odgovarajućem internet portalu.

Molimo vas da koristite našu ambalažu za transport. Čuvajte proizvod od oštećenja. Gume šaljite očišćene, i to po dve gume zajedno. Naročito kod kompletnih točkova zaštitite prednju i zadnju stranu sa dovoljno kartona i trake za pakete. Kod oštećenja usled neodgovarajućeg rukovanja ili manjkavog pakovanja kod vraćanja robe zadržavamo pravo traženja nadoknade. Transportna preduzeća primaju samo proizvode sa zadovoljavajućim pakovanjem.

Rado ćemo pokupiti robu za Vas. Međutim, želimo da istaknemo da vršimo samo 1 (jedan) uspešan pokušaj preuzimanja robe. Ako je uspešno izvršen, mi snosimo troškove vraćanja robe. U slučaju da ne dođe do preuzimanja robe po Vašoj krivici, te tako ne dođe do uspešnog pokušaja preuzimanja robe - ističemo da nam robu trebate poslati ili predati neposredno, a najkasnije u roku od četrnaest dana od dana kada je pokušaj preuzimanja izvršen. U tom slučaju Vi snosite troškove povratne pošiljke. Rok je ispoštovan ako robu pošaljete prije isteka roka od četrnaest dana od datuma prvobitnog pokušaja preuzimanja robe. U slučaju da nam morate vratiti robu, zadržavamo pravo da odbijemo povrat kupovne cene do povratka robe.

§ 8 Zaključivanje ugovora/postupak poručivanja/memorisanje teksta ugovora

Uz pomoć naših internet portala imate mogućnost da putem internet formulara ili faksa odn. telefona poručite proizvode koji su tamo navedeni. Ukoliko ste dali podatke koji su traženi u postupku poručivanja, i ako pošaljete tu porudžbinu, dajete nam obavezujuću ponudu; pri tome porudžbina putem telefona, faksa, kao i porudžbina putem interneta imaju isto delovanje. Porudžbinom dajete obavezujuću izjavu da prihvatate ove Opšte uslove poslovanja i da želite nabaviti poručene proizvode. Prijem vaše porudžbine potvrdićemo potvrdom prijema; ova potvrda prijema ne predstavlja prihvatanje porudžbine. Ugovor se smatra prihvaćenim po prijemu proizvoda, a najkasnije po isteku roka za odustajanje od 14 dana. Naše Opšte uslove poslovanja, kao i potvrdu prijema možete i trebate da memorišete kod sebe I/ili odštampate. Mi ne memorišemo kompletne podatke iz ugovora.

§ 9 Pouka o odustajanju od ugovora

Svoju ugovornu izjavu možete da povučete u roku od 14 dana, ne navodeći razloge, u formi teksta (npr. faks, e-mail)

ili – ako vam je predmet dostavljen pre isteka roka – vraćanjem predmeta. Rok počinje da teče po prijemu ove pouke u formi teksta, ali ne pre prijema robe kod primaoca (kod periodične isporuke robe iste vrste ne pre prijema prve isporuke) i ne pre ispunjavanja naših obaveza o informisanju. Za poštovanje roka odustajanja dovoljno je da se na vreme pošalje izjavu o odustajanju ili predmet. U svakom slučaju, povraćaj robe ide na naš teret i rizik. Izjavu o odustajanju poslati na:

 • eMail: autogume_rs@delti.com ili

 • fax: 0049 511 87 98 91 97 ili

 • adresa:
  Delticom OE SRL- Ogranak u Novom Sadu
  Sentandrejski put 117g | 21000 Novi Sad / Serbia
  Direktor: Nikola Jovičić
  ID (matični broj): 29505756 | Tax (PIB): 108600665

Molimo vas da u okviru svoje izijave o odustajanju, dobrovoljno, navedete razlog odustajanja i primite ostale informacije koje su potrebne za brzu i efikasnu obradu. Da vi ne biste imali poteškoća sa vraćanjem pošiljke, mi ćemo preuzeti proizvode kod vas i vratićemo iznos po računu uplatom na račun kod vaše banke, na osnovu podataka koji su memorisani kod nas. Vi, dakle, ne morate da šaljete proizvode u sedište uprave u Novom Sadu.

§ 10 Zakonske posledice odustajanja

U slučaju realizovanog odustajanja, vraćaju se usluge/davanja primljene sa obe strane, i eventualno stečena korist (npr. kamate). Ako primljenu uslugu/davanje ne možete da vratite u celosti ili delimično ili samo u gorem stanju, morate za toliko da nam nadoknadite vrednost. Ovo se ne odnosi na dostavljene predmete, ako je do pogoršanje stanja predmeta došlo isključivo zbog njihove provere – koja bi vam bila moguća kao kada robu kupujete u radnji. Što se ostalog tiče, obavezu naknade vrednosti zbog pogoršanja nastalog na predmetu usled njegovog adekvatnog korišćenja možete da izbegnete tako što predmet nećete koristiti kao da je vaše vlasništvo i nećete uraditi ništa što će ugroziti njegovu vrednost. Mi ćemo kod vas preuzeti predmete koji ne mogu da se šalju putem paketa. Obeveza povraćaja uplata mora da se ispuni u roku od 30 dana. Za vas rok počinje da teče sa slanjem vaše izjave o odustajanju ili predmeta, a za nas sa prijemom istih.

§ 11 Zadržavanje prava vlasništva

Zadržavamo pravo vlasništva nad svim proizvodima koje smo isporučili, do ispunjenja svih naših potraživanja prema vama ili prema onima koji su primili proizvod. Ovo važi i za potraživanja koja nastanu u budućnosti. Za korišćenje našeg prava imamo pravo da tražimo trenutnu predaju proizvoda, bez ikakvog prava pridržaja, osim ako se ne radi o pravosnažno utvrđenim ili nespornim protivzahtevima.

§ 12 Informacije o servisnoj službi i važećim garantnim uslovima

Za sve nedostatke koji nastanu na kupljenom predmetu tokom zakonskog garantnog roka od 2 godine, važe zakonska prava po vašem izboru. Ako, uprkos očekivanjima, dođe do problema sa vašom porudžbinom, molimo vas da se obratite na info@delti.com.

Mi vam nudimo internet stranice u opremi koju mi smatramo dobrom. Ne garantujemo za to da internet portali odgovaraju vašim zahtevima, niti da su dostupni u svako doba bez prekida, u pravo vreme, sigurno i bez greške. Korišćenje internet portala obavlja se na sopstveni rizik; naročito ne preuzimamo garanciju u pogledu rezultata koji mogu da se postignu korišćenjem internet portala niti za tačnost informacija u okviru internet portala.

Zadržavamo pravo da isporučimo gumu visokog kvaliteta, to znači gumu velike nosivosti (Loadindex) ili gumu sa visokim koeficijentom brzine (Speedindex).

§ 13 Obaveza informisanja

Prilikom registrovanja morate da date podatke o vašoj adresi i vama lično. Ove podatke koji se traže u postupku poručivanja memorišemo za vas. Naravno da iste možete da menjate prilikom poručivanja ili i kasnije, pod rubrikom "Moje porudžine " ili „Kontakt“ (zavisno od internet portala). Posle registrovanja dobijate šifru i oznaku za vaš account. Morate obezbediti da treća lica nemaju pristup šifri i accountu. Obavezni ste da firmu Delticom bez odlaganja obavestite o svakoj zloupotrebi vaše šifre ili accounta. Obe ugovorne strane mogu da otkažu svoj account u svako doba, ne navodeći razloge. U tom slučaju firma Delticom će obustaviti ili izbrisati vaš account i sve memorisane podatke.

§ 14 Primenjeno pravo

Važi isključivo pravo Republike Srbije a u slučaju spora je nadležan Privredni sud u Novom Sadu.